Neće upiti ni kap ulja: Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 11.12.2024 10:25 0

U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo

uštipci

Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike rakije od loze
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo. Znaćete da je smesa dobra kada testo lagano klizi sa kašičice. U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje kašikom vadite testo i sipajte u tiganj praveći duguljaste oblike. Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.

Komentari (0)