Neće upiti ni kap ulja: Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 11.12.2024 10:25 0

U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo

uštipci

Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike rakije od loze
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo. Znaćete da je smesa dobra kada testo lagano klizi sa kašičice. U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje kašikom vadite testo i sipajte u tiganj praveći duguljaste oblike. Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.

Komentari (0)