Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana i pekara:
- Pre nego što počnete da mesite, izvadite puter i jaja iz frižidera i ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi.
- Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer previše može uzrokovati da testo prebrzo naraste i pukne.
- Uvek stavljajte testo u prethodno zagrejanu rernu, jer većina testa sa praškom za pecivo i kvascem to zahteva.
- Kada spajate vlažne i suve sastojke, dolazi do hemijske reakcije i testo počinje da raste. Sačekajte 10-15 minuta nakon što rerna dostigne željenu temperaturu, pa tek onda stavite testo u nju.
- Zlatni savet: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta – to je zdravo, pomaže da testo bolje naraste i daje mu odličan “šmek”.
Prateći ove savete, nikada više nećete imati problema sa testom koje ne raste ili pada!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Bonus video: