Narašće kao ludo, a ukusno da ukusnije ne može biti: Trik iskusnih pekara zlata je vredan, evo gde svi naprave grešku

Izvor: Nedeljko Tišanović Vesti 11.11.2024 21:29 0

Isprobajte ove trikove...

testo

Shutterstock

Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana i pekara:

  • Pre nego što počnete da mesite, izvadite puter i jaja iz frižidera i ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi.
  • Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer previše može uzrokovati da testo prebrzo naraste i pukne.
  • Uvek stavljajte testo u prethodno zagrejanu rernu, jer većina testa sa praškom za pecivo i kvascem to zahteva.
  • Kada spajate vlažne i suve sastojke, dolazi do hemijske reakcije i testo počinje da raste. Sačekajte 10-15 minuta nakon što rerna dostigne željenu temperaturu, pa tek onda stavite testo u nju.
  • Zlatni savet: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta – to je zdravo, pomaže da testo bolje naraste i daje mu odličan “šmek”.

Prateći ove savete, nikada više nećete imati problema sa testom koje ne raste ili pada!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete



Bonus video: 

 

Komentari (0)