Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana i pekara:
- Pre nego što počnete da mesite, izvadite puter i jaja iz frižidera i ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi.
- Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer previše može uzrokovati da testo prebrzo naraste i pukne.
- Uvek stavljajte testo u prethodno zagrejanu rernu, jer većina testa sa praškom za pecivo i kvascem to zahteva.
- Kada spajate vlažne i suve sastojke, dolazi do hemijske reakcije i testo počinje da raste. Sačekajte 10-15 minuta nakon što rerna dostigne željenu temperaturu, pa tek onda stavite testo u nju.
- Zlatni savet: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta – to je zdravo, pomaže da testo bolje naraste i daje mu odličan “šmek”.
Prateći ove savete, nikada više nećete imati problema sa testom koje ne raste ili pada!
Bonus video: