Ne morate da se odreknete čokolade: Lični trener otkrio kako da se zasladite, a da se ne ugojite

Vesti 13.05.2024 16:52 0

Čokolada može biti deo zdrave ishrane ako odaberete pravu vrstu i konzumirate je umereno.

žena

Shutterstock

Kada paze na liniju, ljudi odustanu od hrane koju vole, posebno od slatkiša. Ali, postoji mnogo načina na koje možete podići tonus, a da pritom pojedete neku poslasticu. Dakle, ako mislite da će vam malo čokolade uticati na vežbanje, niste u pravu

Birajte crnu čokoladu

Uz pravi pristup uvek možete uživati u čokoladi tako da ona ne utiče na vašu težinu. Lični trener Džejson Višnefsk otkrio je kako možete uključiti čokoladu u ishranu i ostati fit: "Crna čokolada sadrži manje šećera i više kakaoa od mlečne, što je čini zdravijim izborom. Uključite male porcije u ishranu za zadovoljavajuću poslasticu bez griže savesti."

Voće umočeno u čokoladu

Umočite kriške svežeg voća, poput jagoda, banana ili jabuka, u otopljenu crnu čokoladu za užinu. Ta kombinacija stvara zadovoljavajuću poslasticu punu vitamina, minerala i antioksidanata.

čokolada

Shutterstock

 

Poslastice pune proteina

Napravite domaće proteinske pločice ili energetske kuglice, čiji su sastojci kakao prah ili tamna čokolada. Ove poslastice mogu zadovoljiti vašu želju za čokoladom, a obezbediće vam dodatnu količinu proteina za oporavak i rast mišića.

Grickalice pre treninga

"Kombinovanje crne čokolade s hranljivim grickalicama pre vežbanja može povećati energiju, a šećer vam neće pasti. Pojedite kockicu crne čokolade s bademima ili bananom za uravnoteženu užinu koja će vam dati snagu za trening", kaže lični trener.

Oporavak nakon vežbanja

Čokoladno mleko mnogi hvale kao delotvoran napitak za oporavak nakon vežbanja zbog kombinacije ugljenih hidrata i proteina. „Razmislite o uživanju u čaši čokoladnog mleka s malim procentom masti posle treninga kako biste napunili zalihe energije“, savetuje trener.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading