Pregledajte štitnu žlezdu potpuno besplatno: Putujuća ordinacija u 10 gradova u Srbiji

Jelena Vukelić Vesti 10.05.2024 13:48 0

Svaka druga žena ima disfunkciju štitaste žlezde. Veliki broj zanemaruje simptome, poput umora, iscrpljenosti, maljavosti, uznemirenosti, opadanja kose, gojaznosti misleći da je za to “odgovoran” današnji način života.

shutterstock

Shutterstock

Baš zato je udruženje ''Heroine'' pokrenulo putujuću ordinaciju ''Tvoja štitna tvoj štit''. Ovim projektom želeli su da omoguće besplatne dijagnostičke preglede štitne žlezde i da istovremeno informišu i edukuju žene o važnosti prevencije oboljenja štitaste žlezde. S obzirom na to da je sve veći broj obolelih, akcenat je stavljen na rano otkrivanje i sekundarnu prevenciju.

- Cilj na je da u 10 gradova Srbije omogućimo besplatne ultrazvučne preglede štitne žlezde, ali i da u ruralnim sredinama i velikim gradovima organizujemo promotivne aktivnosti za podizanje svesti o zdravlju štitne žlezde, kao i povećanju pristupa dijagnostičkim pregledima i lečenju oboljenja. Verujemo da će odziv biti veliki i da će ženama ovakav vid akcije biti od značaja.  U svakom gradu putujuća ordinacija će biti stacionirana dva dana, a o svim detaljima žene će moći da se informišu na sajtu udruženja Heroine.rs - rekla je Marija Lakić. 

 

Prva putujuća ordinacija zakazana je za 18. maj na beogradskom Kalemegdanu.

A sutra, u subotu 11. maja u hotelu Falkestainer od 12 časova organizuju konferenciju ''Tvoje zdravlje, tvoj štit'' gde će sa eminentnim lekarima uz podršku Ministarstva zdravlja govoriti o prevenciji štitaste žlezde i ginekoloških pregleda. Ulaz je besplatan i sve žene su dobrodošle.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading