Nutricionista savetuje: Ako želite zdravo da smršate, bez povratka kilograma, pridržavajte se ovog pravila

Olja Jelić Vesti 22.03.2024 16:23 0

Zdravstveni stručnjaci otkrili su šta uzrokuje povratno povećanje telesne težine i kako možemo da održavamo svoju trenutnu težinu

dijeta

FreePik

Povratak izgubljenih kilograma može biti iscrpljujući. Zdravstveni stručnjaci otkrili su šta uzrokuje povratno povećanje telesne težine i kako možemo da održavamo svoju trenutnu težinu ako smo u prošlosti naporno radili na tome da izgubimo koji kilogram.

Nutricionista Lisa Ričards i dijetolog Lori Voker otkrile su trik koji može da spreči povratak izgubljenih kilograma.

Vođenje dnevnika ishrane i vežbe može da spreči gojenje

Praćenje onoga što jedemo svaki dan, kao i kada vežbamo, može da uzrokuje gubitak težine (ili njeno održavanje) manje stresnim, tvrdi Voker. "Praćenje onoga što jedete najbolji je način da sprečite gojenje", rekla je za SheFinds.

dijeta

Shutterstock

 

Ona predlaže vođenje dnevnika hrane i uključivanje svega što jedemo i pijemo. "To će vam pomoći da vidite gde se prejedate i donosite bolje odluke u budućnosti", istakla je. Dodaje kako nam to pomaže da budemo odgovorni za svoje prehrambene navike.

Ako vidimo gde grešimo, lakše ćemo da unesemo promene u svoju ishranu. "Ovaj savet vam pomaže da vidite koliko ste napredovali, što može biti motivišuće", napominje dijetolog.

Dnevnik može biti beleška, slika ili bilo šta drugo

Lisa Ričards se slaže: "Kada osetite iskušenje da se vratite starim navikama, ovaj podsetnik može biti od pomoći." Kaže da to ne mora biti klasičan dnevnik. "Dnevnik može biti beleška, slika ili bilo šta drugo što vas podseća na to zašto ste svoje zdravlje počeli da stavljate na prvo mesto kroz svoju ishranu", pojasnila je nutrecionista.

Takođe savetuje da je najbolje izbegavati različite dijete koje rezultiraju brzim gubitkom težine.

"Povratno dobijanje na težini velika je prepreka za one koji u početku žele da smršaju. Dijeta usmerena na celovite namirnice može pomoći u jačanju metabolizma i ubrzanju održivog mršavljenja", zaključila je Ričards.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading