Jaja u službi mršavljenja: Dijetetičarka preporučuje da ih uključimo u svakodnevnu ishranu, a evo i zašto

Vesti 24.02.2024 18:50 0

Previše svega nikada nije dobro, a jaja nisu izuzetak od pravila

Stomak

Viktor Gladkov / imageBROKER / Profimedia

Jaja su neki od najboljih izvora proteina koje možete uključiti u svoju ishranu. Ako želite da smršate, jaja mogu biti opcija za doručak, ručak ili večeru.

Ejmi Gudson, registrovani dijetetičar, precizno je analizirala šta jedenje jaja čini vašem struku.

Bez obzira da li želite da izgubite masnoću sa stomaka ili telesnu masnoću, jaja su odlična opcija sa visokim sadržajem proteina koju treba uzeti u obzir u svojim obrocima. Jedno veliko jaje sadrži oko šest grama proteina i samo 72 kalorije.

jaja

Shutterstock

 

"Poznato je da proteini zasićuju više od ugljenih hidrata ili masti, što može pomoći u kontroli apetita i smanjenju ukupnog unosa kalorija. Uključivanjem jaja u svoje obroke, možete se osećati sitiji duže vreme, što dovodi do smanjenog grickanja i potencijalno manje potrošnje kalorija tokom celog života. dan.”“, dodaje on.

Previše svega nikada nije dobro, a jaja nisu izuzetak od pravila.

telo

Shutterstock

 

"Previše bilo koje hrane, zdrave i bogate hranljivim sastojcima ili ne, može biti loše za vaš struk. Važno je napomenuti da hrana ne tera nekoga da dobije na težini, već dodatne kalorije, bez obzira na to odakle te kalorije dolaze. Relativno govoreći , jaja su niskokalorična hrana. Osim toga, njihov sadržaj proteina i masti trebalo bi da vam pomogne da se osećate zadovoljnim duže nakon obroka i užine", kaže on.

Pored toga, ako se jaja kuvaju u previše masti kao što su ulje ili puter, ili ako se u njima uživaju uz visokokalorične priloge kao što su punomasni sir, slanina ili beli hleb, broj kalorija u vašem obroku će se brzo povećati. Ovo može dovesti do povećanja telesne težine ako navedeni obrok sadrži više kalorija nego što vam je potrebno za dan. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading