Snizite povišen holesterol: 3 proverena recepta za narodne lekove od jeftinih namirnica koje imate u kući

Vesti 12.11.2023 12:20 0

Povišen nivo holesterola nema simptome, ali može da izazove kardiovaskularna oboljenja. Nastaje zbog nepravilne ishrane i stresa. Lekovi iz prirode se vekovima koriste u našem narodu i mogu da pomognu njegovom snižavanju. Naravno, prvo se o tome posavetujte sa svojim lekarom.

žena

Shutterstock

Beli luk u limunu

U dva litra sveže isceđenog soka od limuna stavite 40 očišćenih čena belog luka. Poklopite i ostavite da stoji 25 dana, a povremeno promešajte. Pijte jednu kašiku mešavine pola sata pre doručka. Ovaj prirodni lek možete piti tokom 40 dana, ali samo jednom godišnje.

Čaj od ovsa

Operite šaku ovsa i stavite u litar hladne vode da se kuva dok ne proključa. Posle pet minuta sklonite sa šporeta i ostavite da stoji jedan sat. Pijte celog dana. Ovaj čaj se ne preporučuje osobama koje imaju probleme sa varenjem.

Sok od limuna i cvekle

Napravite u blenderu sok od jedne cvekle i četiri limuna sa korom (limun operite sodom bikarbonom). Pijte po 100 ml soka ujutru i uveče, a na svakih mesec dana pravite pauzu. Čuvajte u frižideru. Holesterol bi trebalo da se snizi.

 

Komentari (0)
Loading