Ovu kobasicu Srbi tamane, a zbog nje srce oboleva: Samo ta vrsta je opasna, obratite pažnju

Slobodanka Ćorić Vesti 05.10.2023 16:39 0

Izbace ih iz ishrane kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih

kobasice

pixabay

Naši ljudi ne mogu da jedu bez jedne od ovih namirnica, a ne znaju kako ona zapravo utiču na zdravlje! U svakom slučaju, ostanite umereni! Malo nas može zamisliti odlazak u restoran brze hrane bez naručivanja pomfrita. Međutim, iako ovako pripremljen krompir izgleda lepo i ukusno, on je, upozoravaju nutricionisti, najverovatnije jedan od najgorih slanih užitaka za zdravlje.

Generalno, kako se ističe, pržena hrana se smatra nezdravom, pa na njenom izbacivanju posebno insistiraju oni koji se bave zdravom ishranom. Nutricionisti uvek preferiraju da se hrana priprema bez termičke obrade, odnosno da se izbegava prženje u ulju, u fritezi ili roštilju. Generalno se preporučuje da se kuvaju sve namirnice, uključujući i meso.

Krvni ugrušci u mozgu

Verovatno najgora stvar koju možete da progutate su kobasice. Holesterol, takozvani tihi ubica, zajedno sa masnim naslagama, najčešći je uzrok srčanog udara. Nagomilava se na zidovima arterija i izaziva stvaranje krvnih ugrušaka, koji kasnije izazivaju srčani udar, dok krvni ugrušci u mozgu ili na putu do mozga izazivaju moždani udar.

Međutim, holesterol se može lako kontrolisati i iako zvuči zabrinjavajuće, za razliku od mnogih drugih štetnih supstanci, može se kontrolisati zdravijom ishranom, vežbanjem, nepušenjem, prestankom konzumiranja alkohola i kontrolom težine. Kobasice su mesni proizvod, a suvomesna kobasica sadrži šest grama zasićenih masti po porciji od 50 grama, ali sadrži i 350 do 500 miligrama natrijuma. Najopasnija vrsta kobasica o kojoj govorimo su viršle Hot dog se prave od životinjskih ostataka kao što su životinjski organi, hrskavica, kosti, creva, koža, noge, uši, njuške i slično.

Naučnici istraživali vezu između viršle i pojave raka

Mnogi naučnici su radili razne studije i istraživanja gde su istraživali vezu između viršle i pojave raka, a krajnji rezultati su bili zapanjujući. Sastav viršle sadrži neverovatnih 50 odsto otrova i štetnih materija. Čak je i Svetski fond za istraživanje raka poručio ljudima da bi trebalo da izbace viršle iz ishrane kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih.

 

Komentari (0)
Loading