Snizite pritisak BEZ LEKOVA: Nutricionistkinja otkrila ključnu NAMIRNICU koja košta manje od 150 dinara

Vesti 02.04.2023 15:00 1

Hrana mnogo pomaže kada su zdravstvene tegobe u pitanju

Snizite pritisak BEZ LEKOVA: Nutricionistkinja otkrila ključnu NAMIRNICU koja košta manje od 150 dinara

Shutterstock

Još od davnina je poznato da neke namirnice imaju blagotvorno dejstvo kod određenih bolesti, a ove semenke snižavaju pritisak.

Ljudi koji su na terapiji zbog hipertenzije, znaju i kako da pomognu sebi kada pritisak naglo skoči, a nije vreme za lekove. Kardiolozi kažu da uz pomoć prave hrane možete ne samo da spustite pritisak, već ukoliko se redovno uzimaju i regulišu ga na dnevnom nivou.

A jedna super namirnica koja pomaže da se trenutno snizi pritisak jesu danas sve popularnije čia semenke. Prema rečima nutricioniste Olge Čuntonove, ova superhrana je generalno veoma korisna za srčani mišić i krvne sudove.

- Čia semenke blagotvorno utiču na krvni pritisak. Masne kiseline koje ova tamna zrna sadrže mogu da smanje nivo holesterola u krvi, što je izuzetno važno za sprečavanje pojave ateroskleroze. Čia semenke pomažu da se očiste zidova krvnih sudova od aterosklerotičnih plakova, što za posledicu ima smanjenje rizika od pojave kardiovaskularnih bolesti. U njihovom sastavu nalazi se velika količina magnezijuma i kalijuma, a koji utiču na  krvni pritisak - rekla je nutricionistkinja.

Ove semenke su postale izuzetno popularne poslednjih godina, nutricionisti i dijetetičari ih promovišu kao izuzetno zdrave, a gotovo da nema dijetalnog režima koji ih ne sadrži. U prodavnicama zdrave hrane 100 g košta oko 140 dinara, što je količina koja će vam trajati makar nedelju dana. Preporuka je da ih dodate salatama, tri puta dnevno po jednu kašiku kako bi imale efekat i zaista snizile pritisak.

Stručnjaci napominju, ako osobe koje pate od hipertenzije redovno jedu obroke obogaćene ovim semenkama,  nivo pritiska će se brzo vratiti u normalu. Logično, ova namirnica se ne preporučuje osobama koje imaju problema sa hronično sniženim krvnim pritiskom.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Dzidzan
02.04.2023 18:22

Neko vas je slagao, već tačno 20 g redovno koristim ova tri artikla i prošle godine dobijem gihta, nesnosni bolovi 10 mjeseci, meni pomogao gavez.