"Davila se u hrani, nije mogla da potrči": Izbacila je samo dve NAMIRNICE i izgubila 45 kilograma

Vesti 28.04.2023 10:40 0

Poznata američka blogerka Kristi Mekamon otkrila je kako je izgubila neverovatnih 45 kg za samo 10 meseci

"Davila se u hrani, nije mogla da potrči": Izbacila je samo dve NAMIRNICE i izgubila 45 kilograma

Printscreen/TikTok

Kristi Mekamon je otkrila svoj trik za mršavljenje. Ispričala je kako je uspela da se reši onoga što je najveći problem svih koji se bore sa viškom kilograma – zavisnosti od slatkiša. Prateći jednostavna pravila, za deset meseci smršala je 45 kilograma. Mekamon je priznala da je od detinjstva navikla na brzu hranu i slatkiše i da je često posezala za njima kada je bila pod stresom.

Slatkiši kao uteha

„Vremenom je šećer postao moja uteha, moj verni prijatelj koji je uvek bio tu za mene, nikada se nismo svađali, nije me uznemiravao, šećer je postao moj životni partner“, objasnila je razmere svoje opsednutosti slatkišima. Kad god je jela kolače i kolače, Kristi se osećala sigurno. Priznaje i da je bila neumerena, da se „davila” slatkišima, ali nije mogla da prestane. Jutro je počela sa đevrecom i sendvičem sa karamel frapučinom. Nekoliko sati kasnije počela je da jede brzu hranu, a zatim sladoled, čips i slatkiše. Večere su bile obilne, sa puno slatkiša.


Naravno, želela je da se oslobodi ove zavisnosti i da bude mršavija i zdravija, ali nije mogla da se zaustavi. Jela je dok se nije razbolela. Psihički je bila na dnu. Izbegavala je ljude i nije želela da njeni prijatelji i rođaci znaju za njenu zavisnost od hrane. Godine 2017, kada je Mekamon imala 45 godina, shvatila je da njen život nikada neće biti bolji, da je to to. Odlučila je da pokuša, ali ovoga puta ozbiljno, da preokrene stvari i spase se (jer sa takvim navikama i gojaznošću nije mogla da očekuje ništa drugo osim da se razboli). Prvo što je odlučila je da se odrekne dve namirnice koje su joj stvarale najviše problema – šećera i prerađene hrane.

Printscreen/TikTok

 

Uvela je zdravu hranu, počela da jede tri puta dnevno i izbacila grickanje između obroka. Kristi priznaje da joj je tokom prvih mesec dana bilo teško da promeni ishranu, ali se pripremila na to da će se osećati loše. Kada bi osetila krizu, duboko bi udahnula, zastala, pomolila se i udaljila se od „loše“ hrane. Njeni prijatelji su bili veoma podrška.


Kako izgleda njen jelovnik?

Kristi je za deset meseci uspela da smrša 45 kilograma i potpuno prevaziđe želju za nezdravom hranom. Danas jede tri obroka dnevno, a želja za užinom je nestala. Evo kako izgleda njen jelovnik:

Doručak: ovsena kaša sa bananama i jogurtom ili kuglice od pirinča sa puterom od kikirikija i bananama.

Ručak: šargarepa i celer sa humusom, kuvano jaje i borovnice

Večera: biftek ili piletina, ili salata od ribe i povrća Kristi je rekla da se tek sada oseća oslobođeno, da više nema taj stalni osećaj krivice. Osnovala je organizaciju koja pomaže ljudima da prevaziđu zavisnost od hrane i redovno piše blogove o zdravoj ishrani.

BONUS VIDEO



 
Komentari (0)
Loading