Potrebno vam je sedam sastojaka, a to su med, jabukovo sirće, beli luk, maslinovo ulje, zeleni čaj, biber i prirodna smola.
Antioksidansi u zelenom čaju su nekoliko desetina puta efikasniji od vitamina C i E. Crni biber ima malo kalorija, a njegovo konzumiranje povećava unos minerala i korisnih fito-nutrijenata i može da smanji rizik od nastanka različitih bolesti.
Sastojci:
- 6 kašika sitno iseckanog belog luka
- 6 kašika maslinovog ulja
- 10 kašika prirodnog livadskog meda
- 100 mililitara jakog skuvanog zelenog čaja
- kašičica mlevenog bibera
- kašičica prirodne smole
- dve kašičice jabukovog sirćeta
Priprema:
Prvo propržite beli luk na maslinovom ulju minut. Dodajte sve ostale sastojke i mešajte sve na blagoj vatri pet minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, a zatim sipajte u staklenu teglu, zatvorite je poklopcem i stavite je u frižider.
Uzimajte jednu kašičicu dnevno, uvek u približno isto vreme, pre ili posle jela.
BONUS VIDEO