Sve veći broj parova ne može da ima DECU: Dr Milošević otkrio koji je GLAVNI KRIVAC što muškarcima opada nivo testosterona

Vesti 23.01.2023 11:40 0

Naš poznati urolog dr Aleksandar Milošević govoreći za Blic otkrio je sa kojim problemima se danas susreću muškarci

Sve veći broj parova ne može da ima DECU: Dr Milošević otkrio koji je GLAVNI KRIVAC što muškarcima opada nivo testosterona

Shutterstock

 

Vest da se poslednjih dana pojavio sifilis u Beogradu i da se sve više muškaraca javlja ginekologu zbog tog problema, iznenadila je mnoge.

Ranije je naš poznati urolog dr Aleksandar Milošević ukazao na to, a sada se govoreći za Blic osvrnuo i sek*ualnost kod muškaraca. On smatra da se sve manji nivo testosterona beleži kod mlađih muškaraca.

Ali, zašto je to tako?

Kako je napomenuo dr Milošević za Blic, veruje du savremeni načini života, poput višesatnog sedenja, upotreba kompjutera i mobilnih telefona negativno odražavaju na sek*ualni život.

‘"Smanjuje se komunikacija pa samim tim i seksualna aktivnost, a onda i broj spermatozoida jer mozak prepoznaje da oni nisu ni potrebni odnosno hipofiza koja je glavna u tome ne stimuliše dovoljno testise da stvaraju spermatozoide", objašnjava dr Milošević i dodaje da jedan od razloga smanjenja nivoa testosterona i taj što mlađi muškarci nisu zainteresovani za komunikaciju uživo.

"Mastrubiraju, izbegavaju druženja, gledaju filmove za odrasle i sve to na kraju uzrokuje nezadovoljstvo jer se njihov seksualni život na tome i završava", dodaje urolog za Blic. S druge strane najnoviji podatak govori da je 26,8 odsto mladih uzrasta od 15 do 19 godina već stupilo u intimne odnose koji su, kako je ranije napomenuo urolog dr Vanja Milošević, gostujući na ’’Prva’’ TV, fizički i te kako zreli, ali ne i psihički.

Drugačije viđanje slika se*sualnog načina život zahvaljujući sve većoj rasprostranjenosti toga na Internetu, kao i (zlo)upotrebi po*nografije umnogome odudara od realnosti, što samim tim dovodi do problema kod muškaraca. Takođe, sve veće okretanje promiskuitetnosti dovodi do nastajanja polno prenosivih bolesti.

Kako savetuje dr Milošević rešenje toga krije se u promeni ponašanja: od vraćanja komunikacije uživo u život, brige o zdravlju uz redovno kontrolisanje, svesnosti da se radi nešto pogrešno odnosno ono što vodi u sve veće probleme i svesnosti da treba promeniti svoj sek*ualni život.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading