Narodni "lek" drevnih MAJA: Kukuruzna svila je odlična za BUBREGE, a žene treba da je piju u OVOM slučaju

K.Ć. Vesti 25.10.2022 16:40 0

Mnogi ne znaju koliko je kukuruzna svila lekovita, pa je bacaju kao višak

Narodni "lek" drevnih MAJA: Kukuruzna svila je odlična za BUBREGE, a žene treba da je piju u OVOM slučaju

Shutterstock

Ona u sebi sadrži mnogobrojna svojstva koja su i te kako zdrava za organizam, pa je bolje da je sačuvate i iskoristite.

Od nje možete da napravite čaj koji su koristili i drevni Maji pre 5000. godine pre nove ere.

Kukuruzna svila pomaže u smanjuju brojnih tegoba, a nema gotovo nikakve negativne efekte po organizam. Ona je jedan od najjačih prirodnih diuretika, deluje protivupalno i smiruje urinarni trak i bubrege.

Kukuruznu svilu u vidu čaja dobro je da piju i žene koje imaju problem sa mokraćnim putevima i bešikom. Kukuruzna svila ubrzava proizvodnju urina, a pritom ne iritira urinarni sistem. Pored toga, pomaže i pri izbacivanju kamena i peska iz bubrega.

Ovaj čaj je i dobra pomoć kod mršavljenja, a takođe i za izbacivanje toksina i viška tečnosti iz organizma.

Kukuruzna svila se ponegde koristi u terapiji benigne hiperplazije prostate, protiv hepatitisa, kao antidijabetik kod dijabetesa, protiv mokrenja u krevetu, takođe blagotvorno deluje kod problema sa srcem, smanjuje visok krvni pritisak, otklanja umor i smanjuje nivo lošeg holesterola.

Način pripreme i upotreba čaja

Jednu kafenu kašiku kukuruzne svile preliti šoljom (200 ml) hladne vode i zagrejati da proključa. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja. Ispijanjem ovog čaja, za samo jedan dan, nekoliko puta se može povećati količina izlučene mokraće i to bez štetnih posledica.  Čaj se ne preporučuje da pijete nekoliko sati pre spavanja. Ukus može da se popravi jedino limunom.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading