Hrana koju SRBI obožavaju za doručak diže HOLESTEROL: Niste ni svesni koliko LOŠE utiče na naše zdravlje

K.Ć. Vesti 12.10.2022 16:47 0

U Srbiji je sve češći problem povišem holesterol, kako kod mladih, tako i kod starijih. Upravo on povećava rizik od srčanih bolesti i moždanog udara

Hrana koju SRBI obožavaju za doručak diže HOLESTEROL: Niste ni svesni koliko LOŠE utiče na naše zdravlje

unsplash

Navike u ishrani imaju ogroman uticaj na nivo holesterola, a dok neke namirnice pozitivno utiču, tj. snižavaju nivo holesterola, druge ga podižu. Doručak je posebno problematičan jer, posebno oni koji ujutru rade, često na poslu doručkuju nešto od brze hrane, a to je upravo najgora hrana za holesterol.

Stručnjaci kažu da je konzumiranje brze hrane glavni faktor rizika za loš kvalitet ishrane, visok kalorijski unos i visok unos masti. A često uživanje u ovoj hrani povezano je sa lipidnim i lipoproteinskim poremećajima, poput povećanog nivoa lošeg holesterola, u poređenju sa onima koji ne jedu često brzu hranu.

Česta konzumacija brze hrane povećava i rizik od kardiovaskularnih bolesti, a naučnici ističu da je ova vrsta hrane bogata zasićenim mastima, rafinisanim ugljenim hidratima i veoma obrađenim mesnim proizvodima, zbog čega nikako nije dobra za holesterol.

Dakle, ako često uživate u brzoj hrani, koja je zgodna zbog toga je vam je uvek pri ruci, možete da je kupite svuda, a da se ne lažemo, uglavnom je i veoma ukusna, definitivno bi trebalo da je barem malo ređe jedete.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading