Navike u ishrani imaju ogroman uticaj na nivo holesterola, a dok neke namirnice pozitivno utiču, tj. snižavaju nivo holesterola, druge ga podižu. Doručak je posebno problematičan jer, posebno oni koji ujutru rade, često na poslu doručkuju nešto od brze hrane, a to je upravo najgora hrana za holesterol.
Stručnjaci kažu da je konzumiranje brze hrane glavni faktor rizika za loš kvalitet ishrane, visok kalorijski unos i visok unos masti. A često uživanje u ovoj hrani povezano je sa lipidnim i lipoproteinskim poremećajima, poput povećanog nivoa lošeg holesterola, u poređenju sa onima koji ne jedu često brzu hranu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Česta konzumacija brze hrane povećava i rizik od kardiovaskularnih bolesti, a naučnici ističu da je ova vrsta hrane bogata zasićenim mastima, rafinisanim ugljenim hidratima i veoma obrađenim mesnim proizvodima, zbog čega nikako nije dobra za holesterol.
Dakle, ako često uživate u brzoj hrani, koja je zgodna zbog toga je vam je uvek pri ruci, možete da je kupite svuda, a da se ne lažemo, uglavnom je i veoma ukusna, definitivno bi trebalo da je barem malo ređe jedete.
BONUS VIDEO