Ruski lekari se kunu u ovaj NAPITAK: Pravi se od BOROVIH IGLICA i reguliše krvni pritisak

K.Ć. Vesti 05.06.2022 21:00 0

Hipertenzija oštećuje mnoge organe, najčešće krvne sudove, zbog čega dolazi do oštećenja srčanog mišića

Ruski lekari se kunu u ovaj NAPITAK: Pravi se od BOROVIH IGLICA i reguliše krvni pritisak

Shutterstock

Osoba koja ima visok krvni pritisak najčešće nema simptome, zbog čega se arterijska hipertenzija naziva i tihim ubicom. Neke osobe imaju nespecifične simptome, žale se na glavobolju, svetlucanje pred očima, zujanje u ušima, vrtoglavicu, nestabilnost pri hodu i osećaj pritiska u grudima. To je razlog zašto ova bolest dugo ostaje skrivena ili se otkrije slučajnim merenjem, najčešće posle komplikacija.

Iako lekari pokušavaju da nađu rešenje za ovaj problem, narodni recepti kriju tajnu za snižavanje krvnog pritiska, ali i trajnijeg rešenja ovog problema. Naime, redovnom upotrebom ovog narodnog leka učinićete da se krvni pritisak ne poviši uprkos stresnim situacijama u kojima se nađete. 

Čisti probavni sistem

Ovaj narodni lek, osim rešavanja problema hipertenzije, doprineće čišćenju creva i jetre. Takođe, u narodnu je čuvem i po svom blagotvornom delovanju na celo telo i nikome ne može naškoditi.

Ruski narodni lek

Narodni lek priprema se tako što se u posudu stavi  pet kašičica svežih borovih iglica, dve kašičice divljeg šipurka (divlja ruža, pasja drača, šipurina, šipurak, šepurika) i dve kašičice sitno izmrvljenih suvih kora od crvenog luka (lukovina).

Ovako pomešane sastojke potrebno je preliti sa jedan litar hladne vode, pa sve zajedno kuvati 10 minuta nakon ključanja vode na laganoj vatri.

Nakon što se napitak prokuva, potrebno je ostaviti smesu da se ohladi, pa u nju dodati još malo prokuvane vode tako da u šerpi bude jedan litar napitka. Ovu količinu podeliti na dva dela i u naredna dva dana popiti ovaj litar napitka u jednakim količinama tokom dana.

Potom skuvati ponovo novu količinu ovog napitka. Tretman ponavljati tokom četiri meseca nakon čega bi pritisak potpuno trebao da se vrati u normalu i da nemate problema dalje sa hipertenzijom najmanje nekoliko godina. Ali isto tako ne izbegavajte lekare.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading