Probajte KROMPIR DIJETU: Efikasna je i brza, izgubite 5 kilograma za 3 dana

M. G. Vesti 02.03.2022 09:31 0

Ako ste ljubitelj krompira i želite da skinete višak kilograma - onda je krompir dijeta pravi izbor za vas.

Mršavljenje

Shutterstock

Krompir dijeta pomoćiće vam da se rešite suvišnih kilograma, ali i da očistite svoj organizam od toksina. Traje svega 3 dana, mada postoje varijante ove dijete od 5, 7 i 14 dana. Ova dijeta je i jeftina i pored krompira uglavnom se još samo konzumira nemasni jogurt.

Mnogi misle da krompir zapravo goji i da ćemo konzumiranjem ove namirnice nabaciti dodatne kilograme. Mežutim, krompir na 100 grama sadrži svega 76 kalorija, što je manje i od čaše ceđene narandže. Krompir je sam po sebi dijetalan, sadrži vlakna koja regulišu varenje i čine nas sitim.

Osnovna greška koju pravimo je u samoj pripremi krompira. Ukoliko spremate pomfrit, krompir upija ulje i postaje visokokaloričan i nezdrav. Pored toga, različiti kalorični prelivi sa dodatcima margarina ili putera takođe mogu od ove namirnice stvoriti neprijatelja vaše vitke linije.

Trodnevna krompir dijeta

Trodnevna dijeta sa krompirom je vrlo restriktivna i zato nije preporučljivo da je držite duže od preporučena 3 dana. Kuvani krompir ne smete zameniti prženim, jer u tom slučaju dijeta neće biti efikasna. Naravno, treba da ste zdravi i da ideju o držanju ovakve dijete prodiskutujete sa vašim lekarem.

Prvi dan

Doručak: jedan kuvani neposoljeni krompir i čaša nemasnog jogurta
Ručak: dva kuvana krompira bez soli i čaša nemasnog jogurta
Večera: dve čaše nemasnog jogurta

Drugi dan

Doručak: jedna čaša nemasnog jogurta

Ručak: dva kuvana krompira bez soli i čaša nemasnog jogurta
Večera: jedan kuvani neposoljeni krompir i čaša nemasnog jogurta

Treći dan

Doručak: jedan kuvani neposoljeni krompir
Ručak: jedan kuvani neposoljeni krompir i čaša nemasnog jogurta
Večera: čaša nemasnog jogurta

Tokom trodnevne krompir dijete moguće je izgubiti 3 do 5 kilograma. Dobar deo je višak tečnosti i crevnog sadržaja, ali to je jako bitno da bi ste posle ove dijete mogli da imate i bolju apsorpciju i manju sklonost ka gojenju. Vrlo je važno kada prekinete ovu dijetu da se ne vratite odjednom na stari režim ishrane. Povećavajte obroke postepeno kako ne bi ste izazvali jo jo efekat.

krompir u kaputu

Shutterstock

 

Pored izgubljenih kilograma ova dijeta pomoćiće vam da očistite organizam od toksina. Naime, naš organizam je svakodnevno izložen različitim otrovima iz vazduha, hrane, lekova i kozmetičkih proizvoda. Povremenom trodnevnom detoksikacijom pomoćićete svom organizmu da se očisti od otrova i sprečiti pojavu mnogih bolesti.

Sedmodnevna krompir dijeta

Ovo je već veoma ozbiljna priča i ne krećite u avanturu bez konsultacija sa stručnim licem!

Sama dijeta izgleda ovako: Ispecite kilogram i po krompira u rerni. Podelite krompir na 5 jednakih obroka. Krompiru slobodno dodajte malo maslaca i maslinovo ulje, ali ne stavljajte druge začine. Uz svaki obrok popijte bar čašu vode.

Krompir dijeta koja traje 14 dana je veoma slična sedmodnevnoj. Osnovna razlika je što jedete 2 kilograma krompira dnevno i što možete krompiru dodati so i druge začine.

Izbegnite jo jo efekat

Ukoliko želite da trajno zadržite novu kilažu potrebno je da unesete neke promene u dosadašnje životne navike. Pre svega ređim konzumiranjem slatkiša i gaziranih sokova, kao i proizvoda na bazi belog brašna, poput hleba i testenina.

Pored promena u ishrani i povećana fizička aktivnost uticaće na lakše održavanje vitke linije. Tri puta nedeljno po pola sata trčanja zasigurno će ubrzati vaš metabolizam i potrošiti veliki broj kalorija. Trčanje možete zameniti i brzim hodom, što je mnogo bolja opcija za početnike dok ne steknu kondiciju, a gotovo je jednako efikasna.

Ukoliko niste skloni treninzima i vrlo vam teško padaju, potrudite se da idete peške kada god je to moguće. Do obližnje prodavnice, drugarice koja je na par kilometara od vas ili na 5 sprat do vašeg stana, sve će to vrlo pozitivno uticati na vašu liniju.

Muškarci kada žele da doteraju svoju liniju krenu u teretanu, žene su malo manje sklone odlasku u fitness centre. Ukoliko ste i vi jedna od žena koja ne voli da odlazi u fitness centre ili naprosto nemate vremena, sasvim je dovoljno da pratite program vežbi za žene kod kuće. Ove vežbe odužeće vam svakodnevno svega pet minuta, a imaće vidnog efekta na zatezanje vašeg tela i isticanje oblina.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading