Miris tela upućuje na OZBILJNE bolesti: Ako vam smrdi PUPAK, odmah proverite šta nije u redu

M. G. Vesti 19.02.2022 15:05 1

Jutarnji zadah iz usta potpuno normalan, jer se noću luči manje pljuvačke, ali neki delovi tela ne bi trebalo da imaju neprijatan miris

Miris tela upućuje na OZBILJNE bolesti: Ako vam smrdi PUPAK, odmah proverite šta nije u redu

Pixabay

U suprotnom, moguće je da se razvila neka infekcija i treba se obratiti lekaru. Prisustvo bakterija i njihovo obilnije razmožavanje mogu biti razlog neprijatnog mirisa, baš kao što je to slučaj sa ustima ujutru.

Međutim, ukoliko ste ujutru oprali zube i napili se dovoljno vode, a uskoro se ponovo oseti zadah, možda je došlo do bolesti - desni ili sinusa, na primer. Upala desni može izazvati blago "metalni" miris, ali i dijabetičari, na primer, imaju blago "voćkasti" zadah.

Bakterije su razlog i što znoj nekad ima neprijatan miris. Na zdravom telu i tek okupanom telu, on obično ne smrdi, ali u dodiru s mikrobima na koži, počinje da se "oseća". Redovno pranje i presvlačenje, kao i korišćenje dezodoransa, rešava ovaj problem.

Uši nikada ne smrde, premda se u njihovoj unutrašnjosti skuplja vosak i izgledaju prljavo. Ako osetite nešto, obavezno prekontrolišite da nije došlo do upale ili infekcije, naročito ako je reč o detetu. Ne zaboravite da mališani često mogu da gurnu nešto u uho, pa i to može biti osnovni uzrok problema.

Pupak ne treba da ima bilo kakav miris. Ako osetite takvu neprijatnost, takođe, razlog je infekcija, nekad izazvana neprimetnom povredom, poput ogrebotine. U slučaju pirsinga, moguće su ozbiljne infekcije koje dovode do smrada, hitno se javite lekaru.

 

Komentari (1)
Loading
axel
19.02.2022 17:30

neka cvetka boba naslova ovog pisac