Vežbajte sa Anom: Za samo šest minuta, zategnite gornji deo tela

Ana Ignjatović Vesti 28.08.2021 20:00 0

Svaka vežba traje 40 sekundi

Vežbajte sa Anom: Za samo šest minuta, zategnite gornji deo tela

Privatna arhiva

Ovoga puta pred čitateljkama se nalaze vežbe za gornji deo tela.

Naša instruktorka aerobika i pilatesa Ana Ignjatović je pripremila šest vežbi koje će pogoditi mišiće vaših ruku, leđa i gdrudi.

O istima kaže:

- Danas ćemo izvoditi vežbe, svaku u trajanju od 40 sekundi, sa pauzom od 20 između njih. Ceo set traje 6 minuta, a ukoliko imate snage i volje, ponovićete isto još jednom. Za izvođenje možete uzeti po tegić od kilogram, ili dva, u zavisnosti od vaših mogućnosti, a ako ste početnik, slobodno krenite i bez ikakvog opterećenja, bitno je da se pokrenete - rekla je ona.

 

 

 

 Ana ističe kako je vežbanje važno za mnoge segmente naših života, a jedan od razloga zbog koga i ona trenira jeste taj što treniranje jača samopouzdanje. Za čitateljke portala „NAJ Žena“ ističe:

- Fizička aktivnost ima ogroman broj benefiti na naše zdravlje. Danas ću se osvrnuti na pozitivan uticaj kada je naše samopouzdanje u pitanju. U mnogim životnim situacijama je potrebno da verujemo u sebe, svoje potencijale, kapacitete. To nam upravo gradi vežbanje, jer samopouzdanje može da se razvije. Na našim online treninzima radimo umerenim intenzitetom i svaki put zadajemo telu neki novi pokret ili zadatak. Kada to uspemo da postignemo, jačamo i veru u sebe, stičemo pozitivniju sliku, raste nam samopouzdanje, a ono samo vodi većim postignućima kako i na treningu tako i u životu.

Za kraj današnjeg druženja ću dodati: umetnite u svoj raspored nedeljnih aktivnosti i fizičko vežbanje tri puta nedeljno.

Posmatrajte svoje telo i emocije, verujem da ćete primetiti pozitivne promene. Pratite vežbe i savete na našem portalu.

Komentari (0)
Loading