Vežbajte sa Anom: Uz ove vežbe za CELO TELO kilogrami će se sami TOPITI

Naj žena Vesti 31.08.2021 17:34 0

Danas će naš akcenat što se vežbi tiče biti na celome telu, a naša instruktorka aerobika i pilatesa Ana Ignjatović je za portal "NAJ Žena" pripemila trening koji će vas aktivirati od glave do pete

Vežbajte sa Anom: Uz ove vežbe za CELO TELO kilogrami će se sami TOPITI

Naj žena

- Različiti su motivi zbog kojih se odlučujemo da vežbamo, ali nekako, iz mog dosadašnjeg iskustva, najviše žena se upisivalo na časove kako bi smršale. Uz ovaj motiv obično ide i pitanje za koliko će se vremena videti rezultati kao i na neki način opravdavanje uz rečenicu: "Čini mi se da se i voda zalepi za mene kada je popijem" - kaže Ana i u kratkim crtama objašnjava zašto je to tako.

Velika količina telesnih masti kod nas nastaje kao rezultat prevelikog energetskog unosa. Ako mi treba a smanjimo taj unos, radićemo tako što ćemo izbaciti namirnice koje su prezasićene energijom, a siromašne hranjivim materijama. To se pre svega odnosi na slatkiše, slatke napitke, namirnice bogate mastima poput kolača, torti…

- Glavni regulator funkcija u našem telu je mozak, koji je u stalnom strahu, ako mogu tako da kažem, da nema dovoljno energije. Mi tek nekoliko decenija živimo u izobilju što se hrane tiče, ali hiljadama godina pre toga, ljudi su više gladovali nego što su bili siti i naš je mozak funkcionisao tako što je stvarao zalihe u vidu masti, za period kada nastupa glad. Danas, mozak po istom principu funkcioniše, iako neuporedivo više sedimo, ne krećemo se, a još je i ova situacija sa pandemijom dodatno ograničila naše aktivnosti - objašnjava instruktorka Ana.

Ono što je dobro jeste da sada, više nego ikada imamo online treninge, što bih rekla, za svačiju dušu, a upravo nam taj internet i omogućuje da vežbamo kada nama odgovara, te tako sada imamo, čini mi se, manje izgovora da ne treniramo.

Za kraj, insturktorka preporučuje čitaocima da urade nešto dobro za sebe i da se, ukoliko nisu, aktiviraju na polju fizičke aktivnosti.

- Prednosti su nebrojene. Do sledećeg susreta, želim vam dobrog zdravlja, i da, prvi rezultati vežbanja se mogu videti već nakon mesec dana - poručuje naša instruktorka Ana Ignjatović.

Komentari (0)
Loading