Otišla na rutinski pregled i šokirala lekare: "Da sam čekala šest meseci, verovatno bih sad bila u grobu"

Tatjana Badarević Vesti 12.10.2024 16:36 0

Džena Fišer, poznata po ulozi Pem u američkoj seriji "The Office", objavila je kako joj je prošle godine bio dijagnostikovan rak dojke, ali se uspešno izlečila

Zdravlje

Profimedia

 

U mesecu u kojem se u prvi plan stavlja borba protiv raka dojke, uvek su inspirativne priče o ženama koja su iz te borbe izašle kao pobednice, kako pišu strani mediji.

Glumica Džena Fišer, poznata po ulozi Pem u američkoj seriji "The Office", objavila je kako je nedavno pobedila rak dojke, koji joj je bio dijagnostikovan prošle godine posle rutinske kontrole.

"Oktobar je mesec svesti o raku dojke. Nikada nisam mislila da ću ovako objaviti, ali evo nas. Prošlog decembra mi je dijagnostikovan trostruko pozitivan rak dojke u prvoj fazi. Nakon završetka operacije, hemoterapije i zračenja, sada nemam rak", napisala je Fišer na Instagramu. "Još u oktobru 2023. objavila sam svoju fotografiju na Instagramu dok sam se pripremala za svoju rutinsku mamografiju, uz šaljivi podsetnik da se pobrinem za svoje loptice koje otkucavaju. Nakon neuverljivih rezultata mamografije zbog gustog tkiva dojke, moj lekar je zatražio i ultrazvuk. Pronašli su nešto u mojoj levoj dojci. Poslali su me na biopsiju. Zatim sam 1. decembra 2023. saznala da imam rak dojke u prvoj fazi."

 

 

U objavi stoji kako je imala i lumpektomiju (operacija uklanjanja kvržice), a zbog agresivne prirode raka je morala na 12 krugova hemoterapije i tronedeljno zračenje.

Pokazala je i novu "pixie" frizuru nakon što je njena kosa otpala zbog posledica lečenja, što je skrivala šeširima.

Džena je svoju priču završila time da je srećna što je sada odlično i da pozove žene na godišnju mamografiju.

"Da sam čekala šest meseci duže, stvari su mogle biti puno gore. Rak je mogao da se proširi. Kad sam videla da žene objavljuju svoje termine za mamografiju na Instagramu, odmah sam zakazala i svoj (na koji sam zakasnila). Tako mi je drago što sam to učinila. Smatrajte ovo kao da vas lupam nogom u pozadinu da učinite to što pre", dodala je Fišer.

 

 

 

Komentari (0)
Loading