U ovoj haljini je sahranjena princeza Dajana: Evo zašto se Čarlsu "okrenuo želudac" kad ju je video

Tatjana Badarević Vesti 14.09.2024 12:51 0

Reč je o modelu koji je bio jedan od njenih omiljenih.

Profimedia

Profimedia

 

Pre dve nedelje bila je godišnjica smrti Dajane, omiljene princeze svih vremena, što je očekivano podstaklo potraživanje zanimljivih detalja iz njenog života. No, takođe je iznenađujuće da je jedno od najčešće postavljanih pitanja na Guglu bilo upravo: "U čemu je sahranjena omiljena princeza?"

S jedne strane takvo je pitanje više nego bizarno, a s druge strane ne čudi s obzirom da je tokom života bila poznata po istančanom modnom ukusu. No ta informacija se godinama skrivala od javnosti. Naime, tek se nedavno saznalo u kojoj je toaleti sahranjena, kao i ko je dizajner haljine.

 

 

Prema dostupnim informacijama, Dajana je toaletu sama izabrala neposredno pre smrti, a reč je o modelu koji joj je bio jedan od omiljenih. Crna koktel haljina midi dužine s dugim rukavima bila je skoro Dajanin zaštitni znak, a upravo je u njoj i sahranjena. Kreirala ju je Ketrin Voker, princezina omiljena dizajnerka.

Iako fotografije toalete nema na internetu, šuška se da je vrlo slična "osvetničkoj haljini" koju je nosila kada je otkriveno da je Čarls vara. Upravo se iz tog razloga šuškalo da se njenom bivšem suprugu "i na sahrani prevrnuo želudac", jer ga je i tada podsetila na sve što joj je učinio.

Inače, na sahrani su bili Čarls, njeni sinovi, majka, braća i sestre, bliski prijatelji i sveštenik. U rukama je držala krunicu, dar koji je dobila od Majke Terezije, koja je umrla iste nedelje kad i Dajana. Njen grob nalazi se na ostrvu u sklopu imanja Althorp Park, koje pripada porodici Spenser.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading