Delovi intervjua princeze Dajane koji nikada nije objavljen: Brak je bio pakao, mrzela je Čarlsa iz dna duše, verovala da hoće da je ubiju

Slobodanka Ćorić Vesti 04.09.2024 16:37 0

Dajana je lično pozvala Hejstingsa i posetila ga u njegovom domu, ali je ser Maks odlučio da ne objavi intervju u tom trenutku jer je princeza, koja se još uvek nije bila razvela od Čarlsa, delovala izuzetno ranjivo

princeza Dajana

Profimedia

Šta je Dajana zaista mislila o Čarlsu kao kralju? Ovo pitanje je dobilo odgovore 2020. godine u emisiji "Dajana: Istina Iza Intervjua", emitovanoj u Britaniji. Intrigantne izjave omiljene princeze otkrio je bivši urednik "Dejli Telegrafa" ser Maks Hejstings.

Hejstings je otkrio da mu je Dajana tokom razgovora rekla da je veoma uzbuđena što će njene misli konačno izaći u javnost. „Proveo sam nekoliko sati s njom i ona je zaista napravila izuzetno zanimljiv razgovor“, rekao je Hejstings o susretu sa princezom, koji se dogodio samo tri meseca pre njenog poznatog intervjua za "BBC Panorama Show" 1995. godine. Tada je Dajana rekla da je njen brak s Čarlsom bio pretrpan zbog treće osobe, misleći na Čarlsovu preljubu s Kamilom.

Dajana je lično pozvala Hejstingsa i posetila ga u njegovom domu, ali je ser Maks odlučio da ne objavi intervju u tom trenutku jer je princeza, koja se još uvek nije bila razvela od Čarlsa, delovala izuzetno ranjivo. Kasnije je otkrio da nisu svi delovi tog razgovora bili objavljeni.

Hejstings je rekao: „Bilo je očigledno koliko je Dajana mrzela Čarlsa. Kada sam je pitao da li je bilo srećnih trenutaka u braku, rekla je: 'Ne, brak je bio pakao od prvog dana'“. Dodao je i detalje o Dajaninim stavovima prema budućnosti:

„Rekla mi je da je jedino što je brinulo bilo nasleđe njenog sina Vilijama. Izričito je rekla: 'Mislim da Čarls to ne može da uradi'. Želela je da Čarls ostane samo prestolonaslednik, dok bi Vilijam preuzeo tron. Bila je to veoma dinamična situacija“.

Hejstings je objasnio zašto je odlučio da ne objavi ovu priču u tom trenutku: „Osetio sam da je moj zadatak da pokušam da pomognem da se najgore informacije ne objave, umesto da ih izložim. Dajana je nekoliko puta govorila stvari za koje sam mislio da su potpuno neverovatne. Pitala me je o zaveri da je ubiju, što sam smatrao potpuno ludim, ali ona je verovala u takve stvari“.

Ser Maks je izrazio veliko saosećanje prema Dajani, rekavši da je ona pokazivala značajnu ranjivost. „Iako je na javnim događajima izgledala kao briljantna figura, nije uvek bila najbistrija. Ako nemate razuman savet ili ne želite da ga prihvatite, nalazite se u prilično lošoj situaciji“, zaključio je Hejstings.

Komentari (0)
Loading