Psiholozi digli ozbiljnu frku: "Ako na društvenim mrežama radite ove tri stvari, brak vam je u ozbiljnoj krizi"

Jelena Vukelić Vesti 04.08.2023 16:22 0

Svi smo danas aktivni na mrežama, ali ono što radimo na njima može da otkrije probleme koje ni sami sebi ne želimo da priznamo

Psiholozi digli ozbiljnu frku: "Ako na društvenim mrežama radite ove tri stvari, brak vam je u ozbiljnoj krizi"

Shutterstock

Psiholozi koju se specijalizovani za partnerske odnose za odnose sajta YourTango upozoravaju da određene navike na društvenim mrežama mogu ukazivati na nezadovoljstvo i nesreću žene u braku.

Ovo su najtipičniji znaci

Dopisujete se sa bivšim

Ako primećujete da sve više razgovarate sa muškim prijateljima iz prošlosti, bivšim partnerima ili flertujete sa poslovnim poznanicima, a pritom i lajkujete ili komentarišete njihove objave, možda tražite nešto na pogrešnom mestu. Proveravate svaku poruku, lajk ili komentar, čak i kasno u noć ili rano ujutro. Možda delite stvari na mrežama koje ne delite sa supružnikom, krijući to od njega i pretvarajući se da komunicirate sa nekim drugim. Ako se prepoznajete u ovim navikama, jasan je znak da nešto nedostaje u vašem braku.

Non stop ste online

Ako provodite previše vremena proveravajući mreže dok je vaš suprug u blizini, ili diskutujete na forumima i grupama umesto da iskoristite vreme sa partnerom, ili čak flertujete sa osobama koje upoznajete online, možete se udaljiti od partnera na mentalnom i emocionalnom nivou. Ove navike mogu izazvati ozbiljne probleme u vezi ili braku.

Zabavniji vam je tik tok od partnera

Treća navika koja ukazuje na nezadovoljstvo u braku je kada vam je zabavnije na društvenim mrežama nego sa partnerom. Ako tražite zabavu i uzbuđenje gledajući Facebook, TikTok, Instagram umesto da provodite kvalitetno vreme sa suprugom, to može biti znak da u vezi ne dobijate ono što vam je potrebno. Dok audio knjige, kursevi jezika i istraživanja mogu biti zanimljivi, ako stalno tražite zabavu na drugim mestima umesto sa partnerom, to ukazuje da nešto nedostaje u vašem odnosu.

Ako se prepoznajete u ovim navikama, vreme je za ozbiljan razgovor sa suprugom. Da bi veza napredovala, oboma partnerima mora biti fokus na vezi, a ne na društvenim mrežama.

Komentari (0)
Loading