Izašao je spisak: Ovo su najpopularnija imena OVE godine, a 2022. godini pojedina PONOVO postaju TREND

Vesti 03.02.2022 12:53 1

“Nomen est omen” (Ime je znak), kaže stara poslovica. Od najranijih vremena, ime je predstavljalo znak koji smo nosimo tokom čitavog života. Koje ime biste odabrali za devojčicu, a koje za dečaka?

Izašao je spisak: Ovo su najpopularnija imena OVE godine, a 2022. godini pojedina PONOVO postaju TREND

Shutterstock

 

Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, sa svim relevantim podacima o stanovništvu u 2021. godini, jasno se vidi i koja imena su najčešća u Srbiji.

Koja imena su najapopularnija?

Najpopularnije ime u 2021. godini je ujedno i najpopularnije ime na celoj planeti i to je Sofija. Što se dečaka tiče najpopularnije je ime je Luka što je takođe internacionalno ime.

Najpopularnije imena za devojčice u 2022. godini
 

1. Sofija

2. Dunja

3. Mila

4. Teodora

5. Sara

6. Milica

7. Tara

8. Una

9. Nađa

10. Nikolina

Najpopularnije imena za dečake u 2022. godini
 

1. Luka

2. Lazar

3. Vasilije

4. Stefan

5. Aleksa

6. Bogdan

7. Vuk

8. Filip

9. Mihajlo

10. Vukašin

Ako je suditi po listi imena koja će biti najpopularnija u 2022. godini, u porodilištima širom Srbije na svet će najčešće dolaziti devojčice po imenu Mia i dečaci koji će nositi ime Relja.

Budući roditelji izjasnili su se da će se, ukoliko dobiju devojčicu, najčešće opredeljivati za kratka imena. Mia je na vrhu liste, a za njom slede Ema, Mila, Ela, Lara, Lina, Sofija, Hana, Ana, Lea. Sve više trudnica se izjasnilo da bi kćerki dalo tradicionalno ime Natalija.

Kad je reč o dečacima, najpopularnija imena u 2022. biće, osim Relje, još i Mateo, Noa, Emil, Leon, Teo, Matija, Filip, Nikola, Danijel i Luka. 

Međutim, dosta ljudi je izjavilo da bi volelo da im dečak nosi ime Dragan.

Komentari (1)
Loading
Eee
08.02.2022 15:22

Samo sledeća su slovenskog porekla: Mila, Milica, Vuk, Vukašin i Bogdan. Ostala (jevrejska i grčka) su kroz hrišćanstvo prihvaćena. Ipak meni nije OK da se zbog vere odrekneš imena svojih predaka.