Martin je doživeo da napuni 108 godina! Na proslavi rođendana je dao 3 saveta za dug život, a jedan ćete obožavati

Vesti 20.10.2024 15:00 0

Deka je doživeo neverovatnih 108 godina, pa je odlučio da otkrije tri tajne svoje dugovečnosti.

deka

Shutterstock

Na proslavi svog 108. rođendana, Martin je svojim gostima dao savete kako da dugo žive. Martin Mekevil rođen je 1916. godine u jednom selu u Irskoj. Bio je najmlađi od jedanaestero dece, a iako su mnogi od njegove braće i sestara doživeli devedeset godina, samo je on doživeo stotu. Njegova supruga Ketlin takođe je živela dugo, preminuvši u 97. godini.

Svuda išao biciklom

Martin je istakao da je njegov aktivan način života jedan od glavnih razloga za njegovu vitalnost i dugovečnost. Nasledio je porodičnu farmu od 30 hektara, kojom je upravljao, a mnogo je vremena provodio radeći poslove napolju. Njegov je dan počinjao s prvim zracima sunca, hranjenjem životinja i radom na farmi sa sinom Mikijem. Često je vozio bicikl do lokalne prodavnice gde je išao u nabavku.

Iako je Martin voleo da putuje po Irskoj, pa čak je i posetio SAD i Australiju u svojim osamdesetim godinama, biciklizam je bio njegova najveća strast. Nikada nije imao automobil, već je biciklom putovao sve do svoje 99. godine, a kasnije je do 105. godine koristio sobni bicikl kako bi ostao aktivan, piše „Best Life“.

deka

Shutterstock

 

Fizička aktivnost i pivo

Uz fizičku aktivnost, Martin je isticao i duboku veru kao ključnu za dug i ispunjen život. Vera mu je bila važna. Nije propuštao molitvu pre spavanja. Ali, najvažniji element njegove dugovečnosti bila je njegova filozofija života: „Sve u umerenim količinama“. U intervjuu koji je dao za „Irish Independent“ neposredno pre svog 108. rođendana, otkrio je da nikada nije jeo nakon 19 sati i da je uživao u samo tri čaše piša svake nedelje uveče.

Premunio posle rođendana

Prošle nedelje je Martin preminuo u 108. godini. Do smrti je nosio titulu najstarijeg čoveka u Irskoj, tvrdio je da je upravo to jednostavno pravilo kojeg se pridržavao bilo temelj njegove dugovečnosti. Martin je preminuo mirno, okružen svojom porodicom. Imao je sedmoro dece, unuke i praunuke.

.

Video:

 

@najzena.rs Svekrva me razbesnela pred porođaj! Evo šta je htela da uradi! #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

Komentari (0)
Loading