Oživite svoju kosu nakon mora i sunca: Ova maska od prirodnih sastojaka potpuno će je regenerisati

Tatjana Badarević Vesti 23.08.2024 18:07 0

Kosa puna morske soli lako se oblikuje, ali zbog uticaja mora i sunca moramo je paziti više nego inače. Osim regeneratora, kosu nakon plaže najbolje hrani kokosovo ulje.

kosa

Shutterstock

 

Visoke temperature, morska so i vetar isušuju kosu pa ona leti traži posebnu negu. Nakon povratka s plaže ili bazena kosu treba oprati i naneti regenerator koji se ne ispire. On će dubinski nahraniti dlaku i sprečiti njeno pucanje.

Najbolji izbor je onaj koji sadrži proteine i ceramide jer zaglađuju kutikulu vlasi, a to se posebno preporučuje farbanoj kosi. Farbe za kosu otvaraju kutikule, zbog čega se vlasi lakše lome. Suvi šampon odlično je rešenje u gužvi. Po povratku s plaže, ako ne stignete da operete kosu, jednostavno nanesite šampon za suvo pranje. On će upiti višak ulja s vlasi, a kosi dati volumen. Međutim, nemojte ni preterivati sa suvim šamponom jer je on dugotrajno loš za kosu.

Morska so je tajni sastojak lepe frizure. So kosu čini čvršćom, zbog čega se lakše oblikuje, a sama frizura traje duže. Vlažnu kosu možete isplesti u pletenice ili skupiti u punđu - to će stvoriti blage talase. Osim regeneratora, kosu nakon plaže najbolje hrani kokosovo ulje. Ono je odlična alternativa za pobornice prirodne kozmetike, a deluje jednako kao i regenerator koji se ne ispire.

kosa

Shutterstock

 

 

Kokosovo ulje zaglađuje kutikule vlasi, čime se smanjuje rizik od pucanja vlasi. Dovoljno je na ruke naneti nekoliko kapi, protrljati i potom umasirati u teme. Najbolje deluje na sveže opranoj kosi jer se lakše upija. Za farbanu kosu, osim morske soli, opasna je voda iz bazena.

kosa

Shutterstock

 

 

Ona je bogata hlorom, zbog čega kosa može pozelenti. Stoga se pre kupanja preporučuje da se na kosu nanese nekoliko kapi bejbi ulja koje će sprečiti promenu postojeće boje, a po izlasku iz bazena isprati običnom vodom. Ako pak kosa pozeleni, spas se krije u kečapu. Dovoljno ga je naneti na kosu, ostaviti da deluje 15 minuta pa isprati. Sos će neutralisati zelenu boju.

Morska so i visoke temperature mogu izmučiti kosu pa se nakon kupanja ne preporučuje da kosu tretirate peglom ili figarom. Toplota može dodatno oštetiti ionako ranjivu kosu pa će vlasi brže pucati. Posebno su na udaru vrhovi koji su više istanjeni nego ostatak kose.

Dubinska oštećenja popraviće maske za kosu koje će je regenerisati i vratiti u život. Maska od banana i ulja badema nahraniće vlasi i učiniti ih glatkima. Dovoljno je izgnječiti jednu bananu i dodati nekoliko kapi bademovog ulja, pa pomešati i naneti na kosu. Ostavite da deluje 20 minuta, pa potom isperite.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading