Šta se DESILO ovom muškarcu?! Kada se probudio nije se SEĆAO posledjnih 20 godina, nije verovao da ima ćerku, a mislio je da se probudio kao TINEJDŽER!

Vesti 11.08.2021 16:44 0

Jedno jutro tridesetsedmogodišnji Daniel Porter iz Teksasa, se probudio i počeo da se sprema za školu, misleći da ima samo 16 godina i da su sada devedesete

Šta se DESILO ovom muškarcu?! Kada se probudio nije se SEĆAO posledjnih 20 godina, nije verovao da ima ćerku, a mislio je da se probudio kao TINEJDŽER!

Shutterstock

Danijel je potpuno iznenada, bez ikakvih predznaka izgubio pamćenje i poslednje dve decenije svog života skroz izbrisao iz pamćenja, uključujući i da je otac preslatke desetogodišnje devojčice.

Danijel Porter, specijalista za ORL, u julu prošle godine, se kao i svakog jutra probudio, ali ne za posao. On se ovog puta spremao za školu. Nije mogao ničega da se seti.

Kada je otvorio oči, pored njega je spavala njemu nepoznata žena, a kada je otišao do kupatila i pogledao se u ogledalo, imao je šta i da vidi. Odraz starijeg muškarca se našao pred njim.

Kada je začula vrisak, njegova supruga Rita, otčala je ka njemu i ugledala ga prestravljenog kako zuri u odraz u ogledalu. Pokušala je da mu se približi i da ga smiri, da mu objasni šta se dogodilo. To je bio šok za oboje.

- Jednog jutra se probudio i nije imao pojma ko sam i gde je on. Bio je veoma zbunjen. Mogla sam da kažem da nije prepoznao sobu - rekla je Rut i dodala - Mislio je da je ili pijan i da je otišao kući sa ženom ili da je kidnapovan. Mogla sam da ga vidim kako traži put za bekstvo. 

Sreća u nesreći je bila ta, što se par uselio malo pre događanja u kuću njegovih roditelja, gde je on odrastao, pa joj je to pomoglo da ga smiri i da mu dokaže da je bezbedan. On ni svoju ćerku nije prepoznao, čak se i uplašio od nje i od njihovog psa.

Kada je Danijel otišao kod lekara, prvo su dijagnostikovali prolaznu amneziju, iznenadnim privremenim prekidom kratkotrajnog pamćenja i rekli mu da bi pamćenje trebalo da mu se vrati u roku od 24 časa. Međutim, doginu dana nakon ovog događaja, tridesetsedmogodišnji Danijel se i dalje ne seća velikog dela svog života.

Pored porodice, prijatelja, svog posla, Danijel se ne seća ni znanja koji je stekao tokom obrazovanja, pa je morao da prestane da radi kao lekar. Rut ga ponovo upoznaje sa komšijama i prijateljima u nadi da će se njegovo sećanje vratiti.

Lekari u Teksasu ne mogu da objasne njegov nagli gubitak pamćenja, ali sumnjaju da bi to mogla biti posledica emocionalnog stresa.

U januaru 2020. godine, Danijel je imao prve napade izazvane stresom, nakon što je izgubio posao, morao je da proda i svoju kuću i deo svog imanja. Mesec dana nakon što su se preselili u dom njegovih roditelja, on je počeo da dobija epileptične napada, a zatim se dogodilo i ovo.

- Bilo je kao da je njegov mozak upravo rekao da to više ne želi da uradi i samo je obrisao 20 godina sećanja - rekla je Danijelova supruga.

Daniel trenutno ide na terapiju kako bi pokušao da preživi traumu, ali niko ne zna da li će mu se ikada vratiti 20 godina sećanja koja je iznenada izgubio.

Komentari (0)
Loading