Otišla sam na SAHRANU i shvatila da je moj BRAK iluzija: Zbog JEDNE stvari, razvela sam se od MUŽA dve godine kasnije

Vesti 25.11.2022 17:52 0

Iako se tome niko ne bi nadao, ova žena je do spoznaje da je njen brak samo iluzija došla na jednoj sahrani

Otišla sam na SAHRANU i shvatila da je moj BRAK iluzija: Zbog JEDNE stvari, razvela sam se od MUŽA dve godine kasnije

Shutterstock

Desilo se to pre 14 godina, ali još uvek oseća naslon crkvene klupe, nemirnu energiju svog muža sa leve strane i memorijalni program u krilu koji je kvasila suzama. - Čoveka s kojim smo se oprostili jedva sam poznavala. Bio je izdavač i prijatelj mog tasta. Prisustvovala sam delimično iz dužnosti, ali i iz opšteg osećaja zahvalnosti – kaže Elis Petus, koja je osnovala onlajn zajednicu za podršku, savete i resurse za žene, za sve teme koje se tiču razvoda.

Godinu dana ranije, njen najstariji sin je oboleo od retke, po život opasne bolesti. – Da bismo se brinuli o njemu, suprug i ja smo morali da napustimo skoro sve da bismo bili sa njim tri mučna meseca. Zahvaljujući odličnoj medicinskoj podršci, oporavio se i vratio normalnom životu desetogodišnjaka - kaže Elis.

Posle zvukova Baha i dobrodošlice, usledio je i prvi govor na shrani. Pažnju prisutnih privukla je rečima da je njen 85-godišnji prijatelj bio elegantan i spektakularan ljubavnik.

Nakon toga je govorila pokojnikova ćerka, a istakla je da je on izuzetno voleo svoju suprugu Džoanu.


Tokom 37 godina koje su proveli  zajedno, on i njegova supruga postali su „prirodna sila koja je mnoge nosila u ovoj prostoriji kroz tamu“. Ova porodica je doživela neverovatnu patnju i gubitak, uključujući mentalne bolesti, samoubistvo i smrt ne jednog već dvoje dece tinejdžera u saobraćajnim nesrećama. Ali kao odgovor na svaki bolan događaj, Mark i Džoana su se „okrenuli prema drugom“, rekao je njihov sin. Više ljudi je izašlo na podijum - još jedan sin, ćerka, nećaci, nećaci, prijatelji - svi opisuju način na koji su ih Mark i Džoana spasili, podržali, sklonili i ohrabrili u najtežim trenucima njihovog života, prenosi Oprahdaily.
 

Trenutak istine

"Bila sam presrećna zbog našeg uspeha, nakon što je naš sin ozdravio. Mom mužu je laknulo, ali se plašio da ga je vreme provedeno u brizi o njemu nepopravljivo unazadilo u njegovoj karijeri pisca i filmskog reditelja. Nisam mogla da razumem njegovu nesposobnost da mi se pridruži na proslavi. Doživeo je moj entuzijazam kao odbijanje njegovog gubitka i osetio da nikada nisam cenila njegovu karijeru", ističe Elis.

"Ogorčeno su se svađali poslednjih nekoliko meseci - i ona je konačno shvatila zašto, kaže ona. Želela je život gde je porodica bila na prvom mestu. I dok je tog dana sedela pored njega, odjednom je znala da oni nikada neće biti partneri koji su dobri jedno drugom. - Bio je to užasan trenutak jasnoće. Počela sam da jecam tamo u crkvi. Ne zbog smrti ovog divnog čoveka Marka. Ali to je bio kraj mojim iluzijama. Usledile su još dve godine distance dok se moj muž i ja konačno nismo razdvojili. Prošle su još tri godine pre nego što je naš razvod bio konačan", kaže ona.

"Ništa od toga nije bilo lako ili bezbolno. Na kraju se preselio kod žene koja je postala njegova dugo željena partnerka. - Ono što je usledilo za mene je solo istraživanje. Napunila sam 50 godina, promenila sam karijeru, stekla nove prijatelje, pa čak i ušla u nekoliko veza. Konačno sam na klupi ispred crkve zamislila svog idealnog partnera. On je "spektakularan i elegantan ljubavnik" o kome se govori u hvalospevu, ali jedno od najistinitijih merila "nas" je da u bolnim trenucima mogu da mu se okrenem i osetim kako me drži", rekla je Elis
 

Komentari (0)
Loading