Kako očistiti bižuteriju: Zablistaće kada je operete mešavinom od 2 sastojka, a evo kako da sprečite da promeni boju

Vesti 15.07.2024 17:13 0

Bižuterija je popularna među ljubiteljkama nakita, jer može da izgleda efektno i elegantno iako nije skupa.

nakit

Shutterstock

Bižuterija je veom apraktična – lepo izgleda, a malo košta, pa nije velika šteta ako se uništi ili izgubi. Ipak, kada je dugo nosite promeni boju, može da dobije zelene i tamne fleke. Postoje dva načina da je očistite i da ponovo zablista, kao i da sprečite da promeni boju.

Operite je deterdžentom za sudove

Pomešajte dve kapi deterdženta za sudove u čaši mlake vode i nežno starom četkicom za zube istrljajte nakit. Obavezno ga osušite fenom za kosu, ali nikako na visokoj temperaturi.

Sirće i soda bikarbona

U plitku činijicu sipajte alkoholno sirće i na kratko uronite nakit. Zatim na četkicu za zube stavite malo sode bikarbone i nežno ga istrljajte kako biste uklonili prljavštinu. Isperite vodom i osušite fenom.

nakit

Shutterstock

 

Kako da bižuterija ne promeni boju

* Da biste sprečili da vaš omiljeni nakit oksidira i promeni boju, čuvajte ga u plastičnim kesama koje mogu da se zatvore ili u dobro zatvorenim kutijama.

* Vek mu možete produžiti jednim vrlo jednostavnim trikom, a sve što vam treba je bezbojni lak za nokte. Pažljivo bezbojnim lakom premažite nakit koji ste očistili i ostavite ga da se osuši. Zbog tog zaštitnog sloja bižuterija neće promeniti boju i duže će trajati.

* Obavezno skinite nakit pre nego što operete ruke, jer bižuterija ne voli vodu i pre će promeniti boju i propasti.

* Držite nakit u posebnim kutijama da se međusobno ne dodiruju, jer metali mogu da reaguju u kontaktu s drugim materijalima pa i to može biti razlog za promenu boje.

Bonus video:

 

@najzena.rs Koje 3 osobine biste voleli da Vaše dete nasledi od Vas 👶🏼🙂 #najzena #zena #foryou #fyp #viralvideo #fypシ゚ #viraltiktok ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading