Plastične posude će biti kao nove: Očistite ih pomoću ovog trika bez ribanja, nestaće i neprijatan miris!

Vesti 08.07.2024 13:49 0

Jedna žena je otkrila jednostavan način za uklanjanje žutih fleka s plastičnih posuda za hranu.

posude

Shutterstock

Svi koji koriste plastične posude za hranu, znaju da se one ne peru lako, a često se na njima i zadrži miris hrane koji nije lako ukloniti ako nemate mašinu za sudove. Ali postoji jedan metod za čišćenje koji je jedna žena otkrila u videu na TikToku.

Trik je vrlo jednostavan

Ona je pokazala kako brzo ukloni mrlje s plastičnih posuda, a za to su potrebna samo tri sastojka koja skoro svi imaju u kući - topla voda, deterdžent za pranje sudova i papirni ubrus.

"Ako plastične posude imaju žute mrlje koje ne možete da skinete bez obzira na to koliko puta ih operete, pokazaću vam brzi trik. Napunite posudu s malo vode, sipajte malo deterdženta za pranje sudova i stavite jedan papirni ubrus unutra. Zatvorite posudu poklopcem u promućkajte. Tako je jednostavno", objasnila je.

Kako deluje trik?

"Možete da vidite kako fleke nestaju. Ubrus pomešan sa deterdžentom za sudove i vodom uklanja sve fleke." Nakon što je to uradila, žena je pokazala rezultat. Nakon brzog ispiranja vodom, posuda je bila besprekorno čista.

 

@shpresseyyy How to get grease stains off of Tupperware easily #tupperware #grease #clean #hack #cleaninghacks ♬ original sound - Shpresseyyy

 

"Savršeno je! Ne morate da ribate više puta sunđerom. Neverovatno. Mrlje su nestale", rekla je i priznala da ne zna zašto tako dobro funkcioniše trik, a jedna pratiteljica joj je objasnila: "Sredstvo za čišćenje posuđa izvlači masnoću na površinu, a ubrus je konačna površina na kojoj se masnoća nakupi. Sunđer samo razmaže masnoću okolo. Ubrusi je upijaju."

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading