Najlakši način da očistite trešnje i višnje: Uz ovaj predmet ćete izvaditi koštice brzo i bez nereda!

Vesna Vukadinović Vesti 23.05.2024 20:14 0

Trešnje i višnje se koriste za razne poslastice, pa je nekada potrebno očistiti veću količinu.

trešnje

Shutterstock

Voćni kolači su najlepši, posebno sa kiselim voćem, poput trešanja i višanja. Ali čišćenje za kolače, za pravljenje soka ili marmelade zahteva mnogo vremena, čak i kad imate onu spravicu za vađenje koštica. Pritom se plodovi često raspadnu i iscuri sok iz njih. Zato smo se potrudili da nađemo lak način za čišćenje koji ne pravi nered, a trešnje i višnje će ostati cele.

Upotrebite slamčicu

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Veoma jednostavno rešenje je korišćenje slamčice za vađenje koštica iz trešanja i višanja. Toliko je lako i brzo, da ćete se pitati kako se ranije niste toga setili. Važno je da slamčica bude od čvrste plastike, nikako od savitljive, jer će se tada lomiti i neće vam mnogo pomoći u čišćenju. Trik je proveren, mnoge domaćice su ga isprobale i tvrde da je odličan.

Kako da uzvadite košticu

Uzmite trešnju ili višnju i vrh slamčice probodite kroz udubljenje ploda. Gurnite slamčicu da prođe kroz trešnju ili višnju, a sa njom će izaći i koštica, biće u slamčici. Na ovaj način ćete brzo očistiti veliku količinu voća.

 

 

Najbolje od svega je to što će plodovi ostati celi i nećete napraviti nered, jer sok iz njih neće prskati na sve strane kao kada ih čistite ručno.

Komentari (0)