Kad jednom probate TERIJAKI PILETINU, osetićete momentalnu AROMATIČNU SIMFONIJU UKUSA!

Sanja Jakšić Vesti 09.08.2021 16:02 0

Piletina ko piletina, uglavnom je ili istranžiramo i jedan deo skuvamo u supi, a drugi ispečemo u rerni uz krompiriće. Ali postoje te savršene pileće grudi bez previše kalorija koje se idealno uklapaju u svaku dijetu!

Kad jednom probate TERIJAKI PILETINU, osetićete momentalnu AROMATIČNU SIMFONIJU UKUSA!

unsplash.com

U čemu je čar ove specijalne piletine nego u savršenom terijaki sosu! I nemojte da vas zabrinjava sam naziv ukoliko već niste čuli za njega, jer je zapravo reč o jednoj stvarno dobroj marinadi koja je kao stvorena za komadiće belog mesa, a koji kada se ispeku...pa, samo ćemo vam reći: nastaje magija!

Ovi recepti će vas oduševiti:

Američka PITA sa jabukama koja će vas RASPAMETITI, a svaki zalogaj se TOPI POD NEPCEM!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Avokado, PRSTOHVAT začina i malo MAGIJE: Ovako se sprema NAJUKUSNIJI GVAKAMOLE

30 minuta i SAMO 4 SASTOJKA do neodoljivog banana hleba koji možete da grickate DO SUTRA!

 

SASTOJCI:

  • 5 kašika soja sosa
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike pirinčanog sirćeta
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1 kašika sitno seckanog đumbira
  • 2 čena belog luka
  • 700 grama pilećih prsa
  • susam

PRIPREMA:

Iseckajte piletinu na komadiće. Od gore navedenih sastojaka, osim susama, napravite marinadu, potopite komadiće belog mesa i ostavite da odstoji u frižideru par sati, a možete i preko noći. Propržite piletinu na malo ulja prelivajući meso marinadom. Na samom kraju dodajte susam. 

Jelo možete servirati uz pire krompir, rižoto ili običan beli rastresit pirinač.

Komentari (0)
Loading