Trik koji će domaćice u Srbiji obožavati: Rešite se kamenca u kupatilu uz pomoć sastojka iz kuhinje

Olja Jelić Vesti 23.03.2024 16:58 0

Kupatilo je jedno od najprljavijih mjesta u domu i mnogo pažnje posvećujemo njegovom čišćenju. Jeste li znali da vam pirinač itekako može biti od pomoći u procesu sprečavanja nastajanja tvrdokornih mrlja?

Kupatilo

Shutterstock

Iako postoje brojna sredstva za čišćenje, često se potrebno osloniti i na alternativne načine čišćenja zato što ona nisu dovoljno učinkovita. Očekivano, u kupatilu se skupljaju velike nakupine kamenca, a naročito na lavaboima, slavinama te u kadama i tuš kabinama.

kupatilo

Shutterstock

 

Može biti naročito teško sprečiti nastanak crnih mrlja na fugama između pločica i drugim mestima u kupatilu. Osim toga, kupatilom se često širi neugodan miris zbog ovakvih mrlja i kanalizacije.

Dobra vest je ta da ovaj problem možete da rešite na jednostavan način. Uzmite običnu hiruršku masku i jedan kraj i dobro je otvorite da izgleda kao vrećica.

pirinač

Shutterstock

 

Unutra stavite prvo pirinač pa malo deterdženta, sve zatvorite konopcem od maske na kraju koji ste odrezali od maske. Nakon toga pričvrstite vrećicu negde u blizini WC šolje. Pirinač će upiti vlagu koja se stvara i tako smanjiti nastanak kamenca i drugih mrlja.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading