Trik koji će domaćice obožavati: Očistite fuge u kupatilu sa dva sastojka koje ima svaka kuća

Olja Jelić Vesti 17.03.2024 08:10 0

Budući da se kuhinja i kupatilo koriste svakodnevno, to su prostorije koje treba svakodnevno održavati. Iako ih možda već redovito brišete, s vremena na vreme trebate dublje očistiti pločice i fuge

Čišćenje

Shutterstock

Budući da se kuhinja i kupatilo koriste svakodnevno, to su prostorije koje treba svakodnevno održavati. Iako ih možda već redovito brišete, s vremena na vreme trebate dublje očistiti pločice i fuge.

Masa za fugiranje pločica može postati vrlo prljava nakon dugog korištenja, stoga biste trebali da znate kako pravilno da očistite.

Iako mnogi vlasnici koriste kupovna hemijska sredstva za čišćenje fuga, ona zapravo nisu najbolji izbor. Ova sredstva za čišćenje mogu biti štetni za vaše zdravlje.

Čišćenje kupatila

Shutterstock

 

Potrebno vam je samo nekoliko jednostavnih sastojaka za čišćenje fuga. Umesto kupovine hemijskog sredstva za čišćenje fuga, možete upotrebiti mešavinu pene za brijanje i limunovog soka kako biste izribali fuge i osigurali da vaše pločice izgledaju sjajno tokom cele godine.

Sredstvo ćete napraviti tako što ćete dodati nekoliko kašika limunovog soka u jednu šolju pene za brijanje. Prema potrebi, možete napraviti više sredstva, a to zavisi od veličine vašeg prostora. Svakako koristite osnovnu penušavu kremu za brijanje koja ne sadrži gelove, hidratantne kreme ili druge dodatke.

Nakon što dobijete smesu, rasporedite je po pločicama koje želite očistiti. Pustite da odstoji nekoliko minuta pre nego što nastavite sa ribanjem fuga starom četkicom za zube ili četkom za ribanje. Zatim pločice isperite toplom vodom. 

Iako kombinacija kreme za brijanje i limunovog soka može dobro funkcionisati za neke podove, budite oprezni. Dvaput razmislite pre nego što upotrijebite sok od limuna za "oživljavanje" prljavih podova od pločica i koristite je samo na pločicama koje nisu izrađene od prirodnog kamena, jer čišćenje prirodnog kamena sokom od limuna može dovesti do oštećenja.

Krema za brijanje takođe nije idealna za prirodni kamen jer sadrži spojeve koji mogu ostaviti mrlje na kamenu i mog da prodru porozni materijal. Kad god nešto čistite ovim sastojcima, prvo napravite probu na neupadljivom području. Proverite znate li kako će materijal reagovati pre nego što ga rasporedite po celom podu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading