Jeftino i efikasno: Rešite se tvrdokornog kamenca sa slavine uz namirnicu koju svi imate u kuhinji

Olja Jelić Vesti 07.03.2024 08:10 0

Stručnjak za čišćenje podelio je jednostavan i jeftin trik kako se rešiti tvrdokornog kamenca i učiniti da vaše slavine zablistaju. Osim toga, nakon upotrebe će vaš dom biti ispunjen svežim mirisom.

Čišćenje slavine

Shutterstock

Stručnjak za održavanje doma Džejms Elston, rekao je: "Bitka protiv mrlja od tvrde vode ne mora biti izgubljena. Korišćenje izrezanog limuna na slavini je izvrsna metoda - ne samo za njihovo uklanjanje, već i za svežinu u vašoj kuhinji."

Korišćenjem limuna u svojoj rutini čišćenja kuhinje ili kupatila, mogli biste da uštedite novac umesto da kupujete skupe proizvode za čišćenje.

Kako će slavine ponovno zablistati

Elston je objasnio postupak: "Započnite rezanjem svežeg limuna na pola. Uzmite jednu polovinu i trljajte po površini. Pazite da temeljno pokrijete područja sa mrljama od tvrde vode. Dopustite prirodnoj kiselosti limuna da učini svoju magiju. Limunska kiselina stupa u interakciju sa mineralima prisutnima u mrljama od tvrde vode, čineći ih lakšima za brisanje. To je jednostavan pristup bez hemikalija za vraćanje sjaja vašim slavinama."

Čišćenje slavine

Shutterstock

 

Stručnjak je dao neke dodatne savete kako bi trik bio učinkovit za vrlo teške mrlje od kamenca. "Za tvrdokorne mrlje, možete ostaviti limunov sok na zahvaćenom području nekoliko minuta pre brisanja. To omogućuje limunskoj kiselini da prodre dublje, olakšavajući uklanjanje tvrdih naslaga."

limun

Shutterstock

 

Elston je objasnio: "Limun je prirodan izvor limunske kiseline, koja deluje kao blago sredstvo za čišćenje", piše Express.co.uk.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading