Bolje od mesnih: Lazanje sa bundevom će zauzeti prvo mesto na vašem kulinarskom repertoaru

Izvor: Ana Klikovac Vesti 29.12.2023 18:08 0

Uživaćete u svakom zalogaju...

lazanje

Shutterstock

Praznici su odlično vreme da isprobate nove specijalitete a naš predlog su lazanje sa bundevom koje će vas sigurno oduševiti.

Bundeve su pravo blago. Ko može da odoli ukusnoj bundevari i mirisu pečenih bundeva? A zašto ne biste probali nešto novo i napravile preukuesne lazanje. Idealno jelo za hladne dane kada nam treba nešto da nas zagreje i nahrani i dušu i telo, piše Lepota i Zdravlje. Uživaćete u svakom zalogaju. mnogi kažu da su lazanje sa bundevom ukusnije od lazanja s mesom.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

lazanje

unsplash.com

 

 

Recept za lazanje sa bundevom

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za lazanje
  • 400 g bundeve
  • 400 g pečuraka po želji (šampinjoni, bukovače, vrganji, šitake…)
  • 1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 1 šolja rikota sira sa smanjenim sadržajem masti
  • 1 šolja usitnjene mocarele
  • 3/4 šolje narendanog parmezana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • kašičica suve žalfije

Priprema: Zagrejte kašiku ulja na srednjoj temperaturi i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte isečene pečurke i žalfiju. Dinstaje dok ne ispari skoro sva tečnost. Posolite i pobiberite i promešajte. Sklonite sa šporeta. Pomešajte narendanu bundevu, pola šolje pavlake za kuvanje, poslite i pobiberite. Podmažite kalup za lazanje i na dno poređajte kore za lazanje. Preko stavite jedan deo pečuraka, pa jedan deo bunde. Zatim pospite rikotom, mocarelom i parmezanom. Zatim prekrijte korama za lazanje i sve ponite. Na vru treba da bude kore od lazanje posute sirom i pavlakom za kuvanje. Prekrijte kalup aluminijumskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 45 minuta. Zatim sklonite foliju i pecite još desetak minuta. Služiti toplo.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading