NAMIRNICE ZA FIL:
- 300 gr mladog luka
- 400 gr pilećih grudi
- 200 gr mladog sira
- 3 jaja
- parmezan
- manja tikvica
- 100 gr maslaca
- 3 kašike brašna
- 1/2 l mleka
- Suvi začin, biber, bosiljak,beli luk u prahu
PRIPREMA:
Fil:
Na maslacu kratko proprite mladi luk i tikvicu koju ste iydubili prethodno ( sredi[nji deo ne stavljate), pa dodajte tikvicu i skuvanu piletinu iseckanu na kockice i to pržite dok piletina ne požuti. Zatim dodajte sir i umućena jaja. Sve pospite začinima.
Preliv:
Na maslacu popržite brašno, pa dodajte mleko i začine. Mešajte dok se ne zgusne (kao za palačinke).Ako je potrebno dodajte još malo mleka.
Vatrostalnu posudu prvo namastite, zatim sipajte malo preliva, pa testo, pa fil i narendajte parmezan. Tako radite sve dok ne potrošite sav materijal.
Zadnji sloj neka bude preliv, a preko njega stavite parmezan.
Pokrijte aluminijskom folijom i pecite oko 30 min na 200 C, zatim skinute foliju i ostaviti još 10-tak min da fino požuti.
Prije serviranja sačekati da se malo ohladi, jer se tada ljepše reže.