Idealna VEČERA ipak postoji: Lazanje po OVOM receptu je nešto najbolje što ćete probati, TAJNA je u jednom sastojku!

Milica Ognjenović Vesti 03.01.2023 20:00 0

Svi ljubitelji testa u kombinaciji sa sirom će biti oduševljeni ovim jelom

Idealna VEČERA ipak postoji: Lazanje po OVOM receptu je nešto najbolje što ćete probati, TAJNA je u jednom sastojku!

Shutterstock

Sastojci:

400 g junećeg mesa

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

jedna glavica crnog luka
jedno pakovanje kora za lazanje
200 g kačkavalja
200 g mocarele
500 ml neutralne pavlake
500 ml pasiranog paradajza
origano
bosiljak
so, biber
malo ulja
Lazanja

Pexels

 

 

Priprema:

Luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju, a kada postane staklast dodajt mu mleveno meso. Dinstajte nekih 15-ak minuta uz povremeno mešanje da vam meso ne bi zagorelo. Začinite po ukusu, pa dodajte origano i bosiljak. Kada je meso na pola gotovo ulijte paradajz, pa sve kuvajte dok ne provri. Sklonite sa šporeta pa u sve dodajte neutralnu pavlaku i dobro sjedinite.

U vatrostalnu činiju, koju ste prethodno malo premazali margarinom i stavite donji red kora. Bogato prelijte smesom od mesa, pa preko stavite rendani kačkavalj i mocarelu. Odozgo ponovo stavite kore i prelijte ih. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i fil. Ubacite ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 40 minuta, a potom ih izvadite i odozgo stavite još kaškavalja i mocarele. Možete i u komadu, ali tanko sečeno. Zapecite još nekih deset minuta dok ne dobiju hrskavu koricu.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading