Riblja čorba je prava gurmanska poslastica koju volite ili ne volite. Na sreću, obožavamo je!
Brza, jednostavna i apsolutno ukusna riblja čorba je odlično predjelo za podsticanje apetita. Sveži riblji fileti u kombinaciji sa belim vinom, crnim lukom, belim lukom i paradajzom lepo će se uklopiti u loncu. Na vama je samo da počnete da pripremate, a zatim da uživate u divnim mirisima i ukusima, piše Miss7.
Riblja čorba (za 4 osobe)
Sastojci:
- 500 g fileta bakalara ili čvršće bele ribe po želji
- 1 crveni luk
- 5 kašika maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 100 g svežeg peršuna, seckanog
- 100 g svežeg paradajza, iseckane
- 2 kašičice koncentrata paradajza
- 150 ml belog suvog vino
- 1 kašičica timijana
- 300 ml ribljeg temeljca
- so i biber po ukusu
Postupak: U dubokoj šerpi zagrejati maslinovo ulje. Dodajte seckani luk i dinstajte 5 minuta. Dodajte seckani beli luk i peršun i dinstajte još nekoliko minuta. Dodati paradajz i koncentrat paradajza i kuvati na niskoj temperaturi oko 10 minuta. Dodajte riblji temeljac, belo vino, timijan i so i biber po ukusu. Dodajte riblje filete i pustite da se sve zajedno kuva na laganoj vatri dok se riba ne skuva. Poslužite uz prepečeni hleb.
Bonus video: