Greje i dušu i telo: Riblja čorba po tradicionalnom receptu, sjajno predjelo za otvaranje apetita

Izvor: Ana Klikovac Vesti 26.12.2023 13:29 0

Na vama je samo da počnete da pripremate...

riblja čorba

Shutterstock

Riblja čorba je prava gurmanska poslastica koju volite ili ne volite. Na sreću, obožavamo je!

Brza, jednostavna i apsolutno ukusna riblja čorba je odlično predjelo za podsticanje apetita. Sveži riblji fileti u kombinaciji sa belim vinom, crnim lukom, belim lukom i paradajzom lepo će se uklopiti u loncu. Na vama je samo da počnete da pripremate, a zatim da uživate u divnim mirisima i ukusima, piše Miss7.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Riblja čorba (za 4 osobe)

Sastojci:

  • 500 g fileta bakalara ili čvršće bele ribe po želji
  • 1 crveni luk
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka
  • 100 g svežeg peršuna, seckanog
  • 100 g svežeg paradajza, iseckane
  • 2 kašičice koncentrata paradajza
  • 150 ml belog suvog vino
  • 1 kašičica timijana
  • 300 ml ribljeg temeljca
  • so i biber po ukusu

Postupak: U dubokoj šerpi zagrejati maslinovo ulje. Dodajte seckani luk i dinstajte 5 minuta. Dodajte seckani beli luk i peršun i dinstajte još nekoliko minuta. Dodati paradajz i koncentrat paradajza i kuvati na niskoj temperaturi oko 10 minuta. Dodajte riblji temeljac, belo vino, timijan i so i biber po ukusu. Dodajte riblje filete i pustite da se sve zajedno kuva na laganoj vatri dok se riba ne skuva. Poslužite uz prepečeni hleb. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading