Zaboravićete na STARINSKI recept: RIBLJA ČORBA gotova za SAT VREMENA - da , moguće je!

Redakcija Naj žena Vesti 16.12.2022 14:05 0

Ljubitelji riblje čorbe tvrde da ona mora da se krčka na tihoj vatri minimum šest sati, a često i duže. Domaćicama često padne mrak kad čuju ovo. Sad vam nudimo recept koji je podjednako ukusan, a sprema se brzinski

Zaboravićete na STARINSKI recept: RIBLJA ČORBA gotova za SAT VREMENA - da , moguće je!

Shutterstock

Domaćicama često padne mrak kad čuju ovo. Sad vam nudimo recept koji je podjednako ukusan, a sprema se brzinski

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

  • 500 g fileta oslića
  • glava šarana
  • dve šnicle šarana
  • konzerva tunjevine u komadima
  • 200 grama dagnji
  • crveni luk
  • celer
  • beli luk
  • šargarepa
  • bosiljak
  • pasirani paradajz ili sok od paradajza
  • lovorov list
  • maslinovo ulje
  • kora limuna
  • biber
  • brasno
  • aleva paprika
  • so

Priprema:

Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu. Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom. Ujedno bi trebalo dodati  i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate  začine, dagnje i malo narendane kore limuna. Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa. Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.

BONUS VIDEO

Komentari (0)