Izdinstajte meso na pravi način: Ovako će biti meko kao duša i topiti se u ustima kao slatkiš - nema greške

Vesti 02.12.2023 15:55 0

Potrebno je samo da budete strpljivi, jer što se duže dinsta biće bolje i raspadaće se...

meso

Shutterstock

Dinstano meso je sočno, ukusno i topi se u ustima. Kada se pripremaju npr juneći ili svinjski gulaš ili paprikaš, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak.

Kod dinstanja mesa potrebno je samo da budete strpljivi, jer što se duže dinsta biće bolje i raspadaće se.

Tiganj

Shutterstock

 

Evo jednog univerzalnog recepta za meso, a ostale sastojke prilagodite.

Sastojci:

oko 700 g svinjskog mesa
1 puna kašika masti
voda
1 kašika suvog začina
mlevena crvena paprika

Priprema:

Meso iseći na kocke, staviti u dublju šerpu,naliti vodom da prelije meso, dodati mast i suvi začin.

Staviti meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada pustiti da ispari sva voda i da se malo uprži.

Na kraju dodajte malo mlevene crvene paprike.

Meso poslužiti sa omiljenim prilogom, svežim ili pečenim povrćem – krompirom na primer. 

 

Bonus NajŽena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading