Većina ljudi ne obraća pažnju na to kako renda kačkavalj, već to radi samo mehanički. Većina samo uzme krišku i rende i to je to. Efekat će, naravno, biti zadovoljavajući, ali uvek može da bude bolji.
Pa kako pravilno da izrendamo kačkavalj?
Prvo, bolje je postaviti rende horizontalno, a ne vertikalno. Biće efikasnije, sigurnije za prste i čistije, jer se sir neće rasipati okolo. Možda se ideja čini bizarnom, ali vredi pokušati. Ovaj metoda zaista funkcioniše.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Takođe treba zapamtiti da sir treba čuvati u frižideru i izvaditi ga neposredno pre rendanja. Za mekše vrste, može se čak staviti i u zamrzivač na 15 minuta.
Rendani sir je neophodan za testenine, pice, sendviče, palačinke. Možete ga koristiti i kao sastojak u salati. Najbolji je kada je sveže izrendan. Naravno da ga možemo kupiti već pripremljenog. To je zgodno rešenje, ali pazite. U takvom proizvodu često postoje dodatni sastojci.
Krompir ili kukuruzni skrob se koristi kao zgušnjivač i pomaže u sprečavanju lepljenja komadića sira. Sličnu funkciju obavlja i celuloza. Naravno, nisu štetni, ali nam takođe ne daju nikakvu hranljivu vrednost.
BONUS VIDEO
Ja
16.09.2021 05:54Mi u kući imamo rende koje radi po principu mašine za mlevenje mesa, stavite krišku sira i okrećete ručicu i gotovo, može da se renda sve kao i na običnoj rendaljki a cena je mala i ima da se kupi u bolje snabdevenim kineskim radnjama. Video sam da postoji i električna verzija ali je skuplja puno a po meni bez potrebna