Mekike, uštipci, priganice su peciva koja svi vole, a uvek je bolje kada sami napravimo nego kada kupimo u pekari.
ISPROBAJTE UŠTIPKE NA RUSKI NAČIN!
Testo napunite mlevenim mesom i ispržite u tiganju. Brzo i lako do doručka ili večere.
Sastojci:
Za testo:
300 ml vode
1 kašičica soli
4 kašike ulja
25 g kvasca
480 g brašna
Za punjenje:
350 g mlevenog mesa
2-3 crna luka
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice crvene paprike
malo bibera
30-50 ml vode
3-4 kašike ulja
Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa dodajte so, ulje i prosejano brašno. Umesite testo i pokrijte. Ostavite da odmori nekih 2 sata.
U mleveno meso dodajte sekcani luk, začine, vodu i ulje. Lepo sjedinite.
Testo izvadite na pobrašnjenu površinu, kratko premesite i podelite na 16 loptica.
Svaku lopticu malo razvucite i nafilujte sa kašikom mesa.
Zatvorite i pecite u ulju.