Očigledno, sav puter i kajmak ovog sveta ne mogu da poprave isušeni ili prekuvani krompir. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih trikova da krompir bude magičan: hrskav i zlatan spolja i mekan iznutra! Začudićete se kako se ovoga niste setili.
Popularna blogerka o hrani Kejt otkrila je neke od svojih tajni. I verujte da njen krompir ne samo da izgleda božanstveno, već je i preteča eksplozije ukusa!
Umesto da sirovi krompir premažete uljem ili maslinovim uljem i začinite ga pre pečenja, influenserka savetuje da krompir ispečete potpuno bez ikakvih dodataka (osim čišćenja, naravno).
Kada krompir omekša, izvadite ga iz rerne, premažite uljem ili puterom i začinite solju i/ili začinskim biljem. Zatim ih vratite u rernu na 10 minuta pre serviranja da ostanu hrskave i zlatne boje. Ovo je ključ za savršeni krompir.
Kejt objašnjava da ako prerano dodate puter ili ulje, vaš krompir će verovatno brzo izgoreti u zagrejanoj rerni, a premazivanje mašću na kraju pečenja potpuno eliminiše ovo neprijatno iznenađenje. Kada je krompir gotov unutra, možete ga izvaditi iz rerne u bilo kom trenutku čim porumeni.