Nekada su ga bake pekle u SMEDEREVCU: Ovim jednostavnim trikom možete spremiti SAVRŠENO pečeni kromnir

Kristijana Ćaćić Vesti 02.12.2021 13:15 0

Pečeni krompir izgleda kao vrlo jednostavno jelo za pripremu, ali ako ste ga ikada pravili kod kuće, znate da postoji mogućnost da nešto krene po zlu

krompir u kaputu

Shutterstock

Očigledno, sav puter i kajmak ovog sveta ne mogu da poprave isušeni ili prekuvani krompir. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih trikova da krompir bude magičan: hrskav i zlatan spolja i mekan iznutra! Začudićete se kako se ovoga niste setili.

Popularna blogerka o hrani Kejt otkrila je neke od svojih tajni. I verujte da njen krompir ne samo da izgleda božanstveno, već je i preteča eksplozije ukusa! 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Umesto da sirovi krompir premažete uljem ili maslinovim uljem i začinite ga pre pečenja, influenserka savetuje da krompir ispečete potpuno bez ikakvih dodataka (osim čišćenja, naravno).

Kada krompir omekša, izvadite ga iz rerne, premažite uljem ili puterom i začinite solju i/ili začinskim biljem. Zatim ih vratite u rernu na 10 minuta pre serviranja da ostanu hrskave i zlatne boje. Ovo je ključ za savršeni krompir.

Kejt objašnjava da ako prerano dodate puter ili ulje, vaš krompir će verovatno brzo izgoreti u zagrejanoj rerni, a premazivanje mašću na kraju pečenja potpuno eliminiše ovo neprijatno iznenađenje. Kada je krompir gotov unutra, možete ga izvaditi iz rerne u bilo kom trenutku čim porumeni.

 

Komentari (0)