Domaći HLEB sa HRSKAVOM koricom bez TRUNKE ULJA!

Vesti 27.11.2021 09:10 0

Da svaki obrok bude još lepši zamesite ovaj domaći hleb pun sitnih rupica . Hrskava korica koju svi volimo a njene zvuke možete čuti na početku i kraju videa. U testo ne ide ni kap ulja

Domaći HLEB sa HRSKAVOM koricom bez TRUNKE ULJA!

Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • oko 1 kg. brašna
  • pola kašičice šećera 
  • 10 gr. suvog kvasca ( ili 45 gr. svežeg)
  • 1 kašičica soli
  •  500 ml. mlake vode
  •  

Priprema:

Brašno posolite pa na sredini napravite udubljenje. Tu umešajte malo mlake vode, kvasac i šećer. Ostavite da se kvasac aktivira pa dodajte ostatak vode i zamesite testo. Mesite ga duže da mu tekstura bude što glađa. Prekrijte i ostavite 30 minuta da stoji, ponovo premesite i ostavite još 30 minuta da stoji. Za jako dobar hleb ovo je bitno. Na kraju testo opet premesite, ako se lepi i ne možete da ga formirate na ruku stavite malo ulja ili vode pa oblikujte. Stavite u namazanu posudu uljem i posutu brašnom. Dok se rerna greje (220 stepeni) neka još odstoji. Odozgo napravite nožem šare i isprskajte vodom pre pečenja. Ja sam pekla u pekaču na žari i trebalo je duže da se ispeče, ali za rernu to je oko 45 minuta do sat vremena.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading