Spavajte kao BEBA: Uz pomoć TENISKE loptice rešite se hrkanja

Vesti 02.03.2023 17:00 0

Hrkanje je čest problem. I mnogi bezuspešno pokušavaju da ga reše

Spavajte kao BEBA: Uz pomoć TENISKE loptice rešite se hrkanja

Shutterstock

Terapeut i autor Karl Rolison, poznat i kao "guru za spavanje", kaže da rešenje, ipak, postoji. Sve što vam je potrebno jeste jedna teniska loptica. Sve što treba da uradite jeste da tu lopticu prišijete na leđa pidžame. 

Rolison kaže da ljudi, kad spavaju na leđima, najčešće hrču, ili se hrkanje u tom položaju pogorša, a teniska loptica će ga onemogućiti.

"Kada spavamo na leđima, često otvorimo usta", kaže “guru” koji kao “protivmeru” preporučuje spavanje na boku.

Objasnio je da, kada spavamo na leđima, jezik i nepce se opuštaju i podležu gravitaciji, a tada se naslanjaju na zadnji deo grla i proizvode vibrirajući zvuk. Vilica se, kaže, takođe opušta, a usta postaju “eho komora” pojačavajući zvuk.

"Spavanje na boku manje utiče na disajne puteve i ostaje više mesta za protok vazduha", objasnio je, a osim loptice za tenis, kako on kaže, možete da isprobate staru metodu sprečavanja hrkanja koju su često koristili vojnici – spavanje sa rancem.

"Vojnici su u rovovima tako spavali da ne bi hrkanjem odali svoj položaj neprijatelju", objasnio je, a u efikasnost se i sam uverio kada je pre nekoliko godina slomio tri rebra: "Mogao sam da spavam samo na boku, a ako bi u snu promenio položaj, budio sam se u groznim bolovima, pa sam jastuk stavio u ranac, a ranac na leđa", ispričao je Rolison.

Tada je, kako kaže spavao “kao beba”.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading