Koru od ovog voća koristi da ukloni bore: "Znam da je odvratno, ali je jeftinije od botoksa i zaista deluje"

Vesti 11.01.2023 09:37 0

Ako želite da izgledate mladoliko imamo pravi trik za vas

Koru od ovog voća koristi da ukloni bore: "Znam da je odvratno, ali je jeftinije od botoksa i zaista deluje"

Printscreen/TikTok

I dok neke žene često pribegavaju neprijatnim i skupim metodama da zadrže svoj mladalački izgled, korišćenjem filera i botoksa, jedna žena je podelila svoj jeftin i efikasan trik za peglanje bora.

Mama troje dece Alajna Rajan je objasnila da koristi koru od banane da spreči da joj se koža nabora - da, dobro ste čuli.

Dok je Alajna napomenula da bi ova metoda mogla biti „odvratna“, ona je potvrdila da to radi godinama i da je veoma efikasna prirodna alternativa botoksu. Dok je trljala koru od banane po licu, objasnila je: „U redu, stvarno odvratno, ali deluje. „Ovo je ono što radim godinama.

Koru od ovog voća koristi da ukloni bore:

Printscreen/TikTok

 

„To je odvratno, ali to je prirodni botoks.

„Unutrašnjost kore banane. „Bez bora!

„Što grublje izgleda spolja, to će vaša koža izgledati bolje.

Alajnin video je očigledno impresionirao mnoge, jer je brzo postao viralan i sakupio neverovatnih 1,8 miliona pregleda. Ima 125,6 hiljada lajkova i 17,8 hiljada deljenja.

U nedavnom članku, dermatolozi su otkrili dodatne prednosti banane protiv starenja kada koristite njihove prazne kore na koži.

Možda je teško poverovati da vam je deo koji vam nedostaje u svakodnevnoj nezi kože deo smutija i pahuljica, ali je nedavni članak "Today" otkrio da su TikTok tvrdnje istinite, jer su dermatolozi procenili prednosti kore od banane protiv starenja.

Iako ne postoje naučni dokazi koji bi dokazali efekte ovog voća na negu kože, dermatolog iz Čikaga dr Džordan Karkvil i dr Adelin Kikam iz Teksasa dele svoje iskustvo o prednostima. Prema dr Kikamu, tanini banane su slični onima koji se koriste u različitim proizvodima za negu kože za zatezanje i toniranje. Poznato je i da ovi tanini pomažu u smanjenju podočnjaka i posvjetljuju ih.
 

Komentari (0)
Loading