Ako ste ljubitelj specifičnog ukusa, obavezno uključite ovaj desert u prazničnu trpezu.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Za biskvit:
- 30 g brašna
- 30 g skroba
- 1/2 kšč. praška za pecivo
- malo soli
- 100 g mlevenih badema
- 3 jajeta
- 90 g šećera
- 60 ml soka od narandže
- 1 kašika ribane korice narandže ili 1/2 sveže
Za nadev:
- 700 g smaskarpone sira
- 250 g marcipana
- 130 g šećera
- 4 jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašika skroba
Za dekoraciju koristite voće po želji
Priprema:
Izmešati brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo i so. Odvojite jaja. Žumanca kremasto lupati oko tri minuta, oko 70 g šećera dodavati dok lagano mutitie. Nastavite još 5 min. dok se ne zabeli. Sok od narandže i korice dodati i kratko promešati. Dodati mešavinu od brašna i umešati. Polako dodati i mlevene bademe.
U prikladnoj posudi penasto umutiti belanca. Dodati preostalih 20 g šećera i mutiti još 2-3 minuta.1/3 belanaca umešati u masu od žumanaca. Zatim odmah potom umešati i ostatak. Masu staviti u papirom prekrivenu formu (Ø 26 cm) poravnati i peći u zagrejanoj pećnici na 180 °C, oko 10-15 minuta. Biskvit prebaciti na žicu i pustiti ga da se ohladi.
Sir dobro umutiti sa narendanim marcipanom. Postepeno u masu mešajući dodavati šećer, jaja, kiselu pavlaku i skrob. Nakon toga pripremiti kalup za pečenje na pari: iscepati dve duže trake alu-folije i postaviti ih u vidu krsta, na sredinu staviti formu u koju ste vratili pečeni i ohlađeni biskvit. Krajeve folije koji vire, smotati i zgužvati ih uz obod kalup, tako da je sa svih strana dobro umotan u foliju.
Masu od sira zatim neneti po biskvitu i poravnati. Kalup staviti u pleh sa visokim ivicama i naliti ključalom vodom da zahvati do 3 cm ivice.
Sve staviti da se peče na srednju rešetku rerne oko 1 sat, na istoj temperaturi. Zatim tortu ostaviti da se hladi oko 1 sat, izvaditi i držati je najmanje 4 sata u frižideru.
Z adekoraciju možete koristiti takođe marcipan. Biće vam potrbno oko 300 g. Takođe možete da koristite različito voće.

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju
ŽENSKI PETKO: Zola u svom stilu osolio po Bebici, prebacio mu sve šta je radio za njega (VIDEO)

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

NOVI POTEZ TRAMPA: Produžio sankcije Rusiji koje je Bajden uveo 2021. godine

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

ISTORIJSKA PROMENA JE U TOKU Avio-kompanije ukidaju ček-in?

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Najveći skup u istoriji Srbije: Vučić poslao snažnu poruku narodu; Veličanstven vatromet u Beogradu FOTO/VIDEO

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd
Svega se prisetio: Terza prozvao Bebicu da je uhodio Teodoru pa otkrio da se njih dvoje stalno svađaju (VIDEO)

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

"ONI IMAJU ŠTA DA PONUDE": Legende predlažu trejd, evo gde vide Nikolu Jokića

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

NEMAČKI MEDIJI: Mercedes premešta radna mesta u Mađarsku

ZA ROTACIJU 28 SEKUNDI VIŠE: Nova otkrića naučnika u vezi sa plentom Uran
