Ako ste ljubitelj specifičnog ukusa, obavezno uključite ovaj desert u prazničnu trpezu.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Za biskvit:
- 30 g brašna
- 30 g skroba
- 1/2 kšč. praška za pecivo
- malo soli
- 100 g mlevenih badema
- 3 jajeta
- 90 g šećera
- 60 ml soka od narandže
- 1 kašika ribane korice narandže ili 1/2 sveže
Za nadev:
- 700 g smaskarpone sira
- 250 g marcipana
- 130 g šećera
- 4 jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašika skroba
Za dekoraciju koristite voće po želji
Priprema:
Izmešati brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo i so. Odvojite jaja. Žumanca kremasto lupati oko tri minuta, oko 70 g šećera dodavati dok lagano mutitie. Nastavite još 5 min. dok se ne zabeli. Sok od narandže i korice dodati i kratko promešati. Dodati mešavinu od brašna i umešati. Polako dodati i mlevene bademe.
U prikladnoj posudi penasto umutiti belanca. Dodati preostalih 20 g šećera i mutiti još 2-3 minuta.1/3 belanaca umešati u masu od žumanaca. Zatim odmah potom umešati i ostatak. Masu staviti u papirom prekrivenu formu (Ø 26 cm) poravnati i peći u zagrejanoj pećnici na 180 °C, oko 10-15 minuta. Biskvit prebaciti na žicu i pustiti ga da se ohladi.
Sir dobro umutiti sa narendanim marcipanom. Postepeno u masu mešajući dodavati šećer, jaja, kiselu pavlaku i skrob. Nakon toga pripremiti kalup za pečenje na pari: iscepati dve duže trake alu-folije i postaviti ih u vidu krsta, na sredinu staviti formu u koju ste vratili pečeni i ohlađeni biskvit. Krajeve folije koji vire, smotati i zgužvati ih uz obod kalup, tako da je sa svih strana dobro umotan u foliju.
Masu od sira zatim neneti po biskvitu i poravnati. Kalup staviti u pleh sa visokim ivicama i naliti ključalom vodom da zahvati do 3 cm ivice.
Sve staviti da se peče na srednju rešetku rerne oko 1 sat, na istoj temperaturi. Zatim tortu ostaviti da se hladi oko 1 sat, izvaditi i držati je najmanje 4 sata u frižideru.
Z adekoraciju možete koristiti takođe marcipan. Biće vam potrbno oko 300 g. Takođe možete da koristite različito voće.

Italijanska kompanija „Valli Zabban SpA“ iskustva sa aerodromskih pisti i Formule 1 primjenjuju u Srbiji

Letovanje koje se pamti: Eko-etno sela, glamping i prirodni biseri Srbije
ADMIRALBET VAM POKLANJA 50% BONUSA SVAKOG DANA

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

Sigurna budućnost vašeg krova – Mladost Futura PRO crep

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 281€ – na samo dva sata leta od Vas!
