Da li koristite neku aplikaciju za UPOZNAVANJE? Ovo obavezno morate da uradite pre PRVOG sastanka, može vam sačuvati glavu na ramenima

K.Ć. Vesti 28.11.2022 10:47 0

Postoje ljudi koji koriste aplikacije za upoznavanje samo za besmisleno kucanje

Da li koristite neku aplikaciju za UPOZNAVANJE? Ovo obavezno morate da uradite pre PRVOG sastanka, može vam sačuvati glavu na ramenima

Pexels

Ipak, većina pokušava da u ovom plastu sena pronađe kandidata za sastanak, a možda i dužu vezu. Da li je pametno pristati da odmah izađemo na sastanak? Naučite nekoliko pravila koja će vas zaštititi od većeg rizika od činjenice da će neko izgledati drugačije nego na slikama.

Konzervativnost i preterani oprez ne pogoduju sklapanju novih romantičnih poznanstava. Na kraju krajeva, zaljubljenost je sama po sebi spontana. Leptirići u stomaku se pojavljuju iznenada, nezaustavljivi su.

Internet prijateljstva slede malo drugačija pravila. Koliko puta se dogodilo da je razgovor bio odličan na aplikaciji, a kada se sretnete sve padne u vodu? Kao što vidite, tradicionalna pravila se ovde ne mogu primeniti. Romantični filmovi sa srećnim završetkom obično se ne bave zlostavljanjem, silovanjem ili otmicom. U međuvremenu, kada izlazite sa osobom koju ste upoznali na aplikaciji, morate svaki scenario imati na umu. Zato je dobro primeniti sledeća pravila. 

Proverite profile na društvenim mrežama

Ovo pravilo će vam donekle dati uvid o životu potencialnog partnera, iako to nije baš mnogo merodavno. 

Kada dogovorite prvi sastanak, trebate da tražite da vam daju profil sa neke društvene mreže. Zahvaljujući tome, proverićete da li osoba zaista postoji. Obratite pažnju na to koliko je vremena prošlo od kada je napravljen nalog i da li je u interakciji sa drugim korisnicima (npr. preko oznaka na fotografijama ili pričama). Lako je prepoznati lažni profil.

Prvi sastanak na javnom mestu

Da li je vaša potencijalna simpatija prošla prvi test? Ostaje da se odredi mesto sastanka. Verovatno vam je mnogo puta ponuđen Netfliks & čil na Tinderu, ali prihvatanje može završiti zaista tragično.

Pozivanje u svoj stan nije sigurna opcija, jer - uprkos površnoj proveri društvenih mreža - nikada ne znate koga ćete sresti i da li ćete osetiti neku seksualnu privlačnost uživo. Kad ste kod kuće, po nekima, stvar je već sređena - biće seksa. Uprkos vašem "ne", neko će možda pokušati da vas natera na odnose. Stoga, prvi put, sastanite se na javnom mestu, po mogućstvu prepunom. Posle lepog sastanka, uvek možete otići u stan.

Podelite svoju lokaciju sa nekim vama bliskim

Ne volimo svi da delimo detalje potencijalne veze pre nego što ona krene. Međutim, dobra je ideja da obavestite porodicu ili prijatelje da idete na prvi sastanak sa nekim sa interneta. Pošaljite im skrinšotove ekrana profila, mesto i vreme sastanka, a kada izađete iz kuće, podelite lokaciju. Oni će biti u toku sa svim sumnjivim događajima. A ako iznenada odlučite da odete spontano, na primer da provedete noć zajedno - odmah obavestite o tome svog anđela čuvara.

Ne daj svoju adresu

Predlog da vas pokupim kod kuće ili ostavim posle sastanka je veoma kulturan i otmen čin. Međutim, iza toga ne stoje uvek dobre namere. Najbolje je da sami dođete i odete sa sastanka. Ako vam je ovo izuzetno nezgodno, zamolite svog izabranika da vas pokupi, na primer, kod prodavnice koja se nalazi u ulici dalje.

Dodatno, kada ulazite u automobil stranca, slikajte registarske tablice i pošaljite je anđelu čuvaru. Možete da fotografišete neprimetno ili potpuno otvoreno - ako vlasnik automobila ima problem sa tim, to je jasan znak loših namera.

Videćete da pridržavanje gore navedenih saveta neće biti veliki problem za vas. Takođe, ne dozvolite da vas neko ubeđuje kako su ovi koraci preterani. Nisu. Sve više se dešava ubistva ili silovanja, budite oprezni, a i imate prava da postavite granice na početku veze. 

Komentari (0)
Loading