Sastojci:
Tortilje kupovne, ako ne želite sami da ih pravite,
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
stišljena ili praška šunka (sitno iseckana)
kečap,
šampinjoni, po želji
origano.
Ako želite da napravite svoje tortilje, ovo je recept za testo:
350 gr pšeničnog brašna
130 gr kukuruznog brašna
1 kašikica soli
½ praška za pecivo
2 dl toplog mleka
2 kašike ulja
Priprema:
U činiju staviti obe vrste brašna i promešati ih sa uljem, soli i dodajte toplo mleko. Zamesite testo, pokrijte ga i ostavite ga da odstoji oko 30 minuta.
Podelite testo, tako da dobijete 8 delova, oblikujte ih u kuglice i svaku od njih razvucite oklagijom dok ne dobijete tanko testo.
Zagrejte tiganj i sa vrlo malo ulja ispecite tortilje, predlažemo da koristite keramički tiganj ili tefal sa debljim dnom. Sa svake strane tortilju pecite oko 1 minut i čim testo počne da se nadiže i rumeni, to je znak da je tortilja gotova. Ispecite svih osam komada i čuvajte ih pokrivene kako bi se lakše mogle saviti.
Sastojke samo poređajte u tortilju uvijte je i pecite dok ne zarumene.
Prijatno!